Kako izgleda kad umjetnik oslika modne komade?

Tvrtka “Naftalina” jedan je od vodećih proizvođača tekstila u Hrvatskoj sa tradicijom dugom 35 godina. U svom asortimanu nude tekstil namijenjen hotelijerstvu i ugostiteljstvu, security program, ali i promo program koji uključuje majice, kape, ručnike, ukrasne jastuke i mnoge druge proizvode. Sada se udružuju s obitelji Berber kako bi povezali umjetnost i street style.

Ova uspješna tvrtka odnevdavno surađuje s obitelji Berber koja čuva uspomenu na čuvenog slikara Mersada Berbera. Naime, obitelj je već duže vrijeme razmišljala o apliciranju Berberovih motiva na različite medije. Tako su surađivali i s poznatim talijanskim brendom koji je predivne motive prenio na svilene šalove i marame. A sada se zbog ljubavi prema dizajnu i modi rodila nova poslovna suradnja s “Naftalinom”.

Povezano: Naftalina predstavila kolekciju unikatnih ženskih torbi inspiriranu nostalgijom

Berber

Direktorica i vlasnica tvrtke “International B Collection”, Ira Berber i Josipa Maslač Petričević, vlasnica tvrtke “Naftalina” pokrenule su poslovnu suradnju oko promocije i prodaje “Mersad Berber Museum Collection”.

Krajnji je cilj obitelji Berber spojiti umjetnost s lako nosivim street styleom pa ćete tako u ponudi ekskluzivnog Naftalina butika moći pronaći svilene marame i kišobrane koje ćete lako uklopiti u svoje svakodnevne odjevne kombinacije. U Masarykovoj 24 pronaći ćete i prekrasne ukrasne jastuke te jedinstvene porculanske šalice.

Berber

Povezano: Naftalinin dućan u centru Zagreba donosi brojne ideje za luksuzno darivanje poslovnih suradnika

Mersad Berber najviše je poznat po svojim motivima žene, cvijeta i konje. Uz slikarstvo, ilustraciju i grafiku, bavio se kazališnom scenografijom i kostimografijom te radio filmske plakate. Njegova djela nalaze se u mnogim muzejskim kolekcijama u svijetu, među kojima je i Tate Modern u Londonu.

Ovom se jedinstvenom idejom golema ostavština Mersada Berbera širi i u modni svijet.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -