Besplatno preuzmite osmo izdanje magazina Hundert s pričom o 100 najuspješnijih europskih poduzetnica

U svom osmom izdanju startup magazin Hundert predstavlja 100 uspješnih poduzetnica iz 40 europskih zemalja. Ističući bogatstvo i raznolikost u pričama tih osnivačica, časopis želi potaknuti mnoge žene da se odvaže pokrenuti svoje vlastite tvrtke.

Poduzetnice u časopisu Hundert

Startup scenom dominiraju muškarci, dok su žene u sjeni. Europski Startup Monitor navodi da je manje od 15 posto europskih startupova osnovano od strane žena. Za Hundert je to neprihvatljivo, pa nastoji to  promijeniti i usmjerava pažnju na 100 najinspirativnijih žena, čije raznolike priče o osnivanju poduzeća odražavaju duh sadašnje generacije startup osnivačica u Europi. Sa svojim različitim motivima i pričama, tih 100 dama su uzor i nadahnuće svim ženama.

“Sposobnost mijenjanja svijeta je mentalni sklop koji počinje od gledanja u ogledalo i govorenja: „ja to mogu.”, rekao je Karol Hindriks, osnivač Jobbaticala.

Hundert

Među osnivačicama su po prvi puta našle i serijske poduzetnice, osobe koje su promijenile karijeru zbog određenih problema, te žene koje su o vlastitom poslu sanjale od djetinjstva. Jenny Wolfram, koja je kao dijete od pet godina, prodavala susjedima svoje kreme za lice, 20 godina kasnije utemeljila je jedno od najperspektivijih finskih poduzeća. Njen proizvod BrandBastion stekao je veliki ugled na kanalima društvenih mreža.

Anna Alex iz Njemačke je tijekom putovanja u New York došla na ideju da razvije osobni shopping servis za muškarce. Tako je nastala tvrtka Outfittery, koju je stvorila uz pomoć suosnivača. Nora Khaldi iz Irske pak je napustila sigurnu i uspješnu znanstvenu karijeru na sveučilištu s namjerom da podijeli svoje znanje u biotehnologiji. Osnovala je Nuritas, prvu tvrtku u svijetu koja predstavlja umjetnu inteligenciju u hrani kako bi otkrila nove molekule bolesti u toj hrani.

Nijedna od 100 osnivačica nije požalila zbog svoje odluke da osnuje tvrtku. Ujedinjene u svojoj hrabrosti i spremnosti prihvaćanja rizika, sve one prakticiraju ono što ističe Mathias Döpfnfer, predsjednik Axel Springer SE. “Žene imaju dobar razlog za pokretanje vlastite tvrtke. Kao poduzetnice, bit ćete u modernom, transparentnom okruženju, bez zastarjelih rodnih uloga i kvota. Bit ćete neovisne i moći ćete oblikovati vlastitu korporativnu kulturu. Budite znatiželjne i preuzmite inicijativu. Puno sreće i uspjeha.”

hundert3

Magazin će biti predstavljen u petak, 13. svibnja, u Domu vikenda u Berlinu gdje se očekuje tristotinjak gostiju iz Europske startup scene.  10 000 primjeraka bit će dostupno besplatno na događaju, a časopis se može preuzeti besplatno i na web stranici www.the-hundert.com počevši od 16. svibnja.

Hundert Vol. 8 je realiziran uz potporu tri sponzora: KPMG, Weberbank i lindenpartners.

Foto: the-hundert.pr.co

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...