Bezglutenski proizvodi koje ćete obožavati

Svijest o bolestima i tegobama koje može izazvati gluten znatno se povećala. Gluten se više ne vezuje isključivo uz ozbiljnu autoimunu bolest – celijakiju. U današnje vrijeme poznata je i preosjetljivost odnosno intolerancija na gluten. Stoga su bezglutenski proizvodi postali prvi izbor mnogima, a za bezglutensku prehranu sve više se odlučuju i oni koji nisu alergični na gluten i žele poboljšati svoje psihofizičko stanje.

U slučaju da ste alergični na gluten ili ga jednostavno želite smanjiti ili izbaciti iz prehrane, bezglutenski proizvodi pravi su izbor. Donosimo u nastavku 4 proizvoda „Moje malo zlato“ koja će vam to uvelike olakšati.

Kruh bez glutena Sjeme

Ovaj tamni i svježi kruh bogat je sjemenkama buče, suncokreta i lana. Te sjemenke uljarice sadrže visokovrijedne proteine, nezasićene masne kiseline i vitamine. Djeluju blagotvorno na cijeli organizam, a zbog njihovog dobrog djelovanja na srce i mozak preporučuju ih i nutricionisti.

Kruh bez glutena Vital

Također svježi kruh koji je bogat dijetalnim vlaknima, sa sjemenkama lana i suncokreta. Ovaj kruh je rahliji i svijetliji od Sjemena, te sadrži manji udio sjemenki. Njegova karakteristika je mješavina okusa kukuruza sa sjemenkama lana i suncokreta. Obje vrste sjemenki uvelike utječu na krvožilni sustav jer su bogate mineralima poput mangana, kalcija, bakra , magnezija i fosfora.

Najzastupljeniji vitamini u ovom kruhu su B1 (lan) i E (suncokret). Kod lana se ističe udjel i sastav omega-3 masnih kiselina te ima iznimnu održivost na visokim temperaturama i do nekoliko sati. To ga čini pogodonim za konzumaciju u kruhu i do nekoliko sati bez gubitka na hranjivoj vrijednosti.

TAPIOKA KRUHići

Ukoliko biste rado probali nešto novo, ukusno, a jednostavno za pripremiti trenutno postoje dvije vrste TAPIOKA KRUHića: sa gaudom i vlascem te sa gaudom i sušenom govedinom.

bezglutenski proizvodi

Najvažniji sastojak TAPIOKA KRUHića je tapioka brašno bez glutena, bez kvasca, bez žitarica i bez soje što ovaj obrok čini još privlačnijim. Sadrži puno škroba, bogato je različitim mineralima i vitaminima (vitamini B kompleksa, kalcij, kalij, fosfor, željezo, magnezij, vlakna) i ne sadrži gluten.

Osim što su odlični kao doručak, međuobrok ili večera, TAPIOKA KRUHići savršeni su zalogajčići i odličan prilog u svakoj prilici!

Bezglutenski MUFFINI za ljubitelje slatkog

Svi smo na neki način ljubitelji raznih slatkih delicija pa je stoga Moje malo zlato napravilo pravu poslasticu kako bi i oni koje vole slatko mogli uživati u bezglutenskim zalogajima. U pakiranju se nalaze dva muffina s kakaom i dva bez.

Ukoliko se želite hraniti isključivo bezglutenskim namirnicama „Moje malo zlato“ nudi proizvode provjerene kvalitete i biranih namirnica. Cilj im je da vam prehrana zaista bude bez problema. Bezglutenski proizvodi koje nude možete pronaći diljem lijepe naše u svim većim trgovačkim lancima.

Foto: Moje malo zlato

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -