Bijelo odijelo za ljetni poslovni stil

Bijelo odijelo ima svaka poslovna žena. Ako ne cijelo odijelo onda sigurno ima bijelu suknju ili hlače. Bijeli sakoi su izrazito osjetljivi i nosit ćemo ih samo u krajnjoj nuždi te ćemo ih nakon jednog nošenja najčešće morati dati na čišćenje ili ako smo te sreće da nemaju podstave na pranje.

Kako nositi bijelo odijelo?

Bijela odjeća je često i prozirna. Ispod bijelih uskih suknji i hlača svakako nosite gaćice boje kože, po mogućnosti bokserice da izbjegnete bilo kakvu mogućnost da se išta vidi.

Za posao nastojte birati gušće materijale kao što je tropska vuna ili krep a ne lan, na primjer. Ispod bijele lanene haljine ili suknje možete nositi donji veš boje kože ali će vam se noge cijelom dužinom ocrtavati, tako da imajte to na umu prilikom kupovine, ma koliko kroj bio prilagođen uredskom okruženju. Vjerojatno i vi ljeti viđate žene u bijelom s bijelim tangama koje se jasno ocrtavaju što u najmanju ruku izgleda neukusno.

Kad nosite bijelo odijelo cijeli dan morate paziti gdje sjedate, nikako nemojte dirati previše odjeću rukama osobito ako često dirate lice a nosite puder. Poslovne žene koje prije posla moraju djecu odvesti u vrtić će bijela odijela vjerojatno morati ostaviti za koju godinu kasnije:-).

Parfem se nanosi prije odijevanja bijelog odijela a šminka nakon.

Bijelo odijelo obavezan dio ljetnog poslovnog stila

Bijelo odijelo ćemo se usuditi nositi tek kad dobijemo malo boje (prave ili umjetne) jer neosunčane noge s bijelom suknjom ne izgledaju dobro. Kad se preplanuli vratimo u ured s godišnjeg odmora moramo iskoristiti još tih nekoliko sunčanih i toplih tjedana i pokazati osunčani ten.

Pitanje je kako istaknuti ten bijelim odijelom a da ne pretjeramo – da nismo sva u bijelom što također ne izgleda dobro osobito ako smo jako preplanuli? Crno-bijela kombinacija je moderna ove sezone i svakako ju treba nositi ovog ljeta. Jaki kontrasti koji su nam na raspolaganju još su crvena-bijela, plava-bijela, zapravo svaka jaka boja će dobro izgledati s bijelom.

Međutim, ne treba bježati niti od kombiniranja bijele sa pastelnim bojama ili sivom koja je u posljednjih nekoliko sezona “nova crna”.

Bijele hlače sa bluzom i dodacima boje kože će odlično izgledati s vašim preplanulim tenom. Siva bluza s čipkastom kragnom je u kontrastu s bijelom ali ne gasi vaš ten kao što bi to napravila crna.

Uživajte u ostatku ljeta i svom preplanulom tenu!

 

Bijela u uredu
H&M ruffle shirt, 215 HRK / Darling shirt blouse, 235 HRK / Mango slacks pants, 225 HRK / Dsquared2 cotton pencil skirt, 1.515 HRK / Giuseppe Zanotti nude patent pumps, 1.530 HRK / River Island slingback heels, 435 HRK / Michael Kors zippered tote bag, 6.790 HRK / Victoria Beckham purse, 7.670 HRK / Mango cuff bangle, 85 HRK / Eddie Borgo bracelet bangle, 2.840 HRK / Victoria Beckham metal sunglasses, 3.175 HRK / Tom Ford eyewear / Nails Inc nail polish / River Island nude nail color, 26 HRK

 

Foto: Eric Guillemain

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više