Bivša managerica Twittera također izdala knjigu o ženskom vodstvu

Osim Sallie Krawcheck, CEO i suosnivačice Ellevesta koja je napisala knjigu „Own it: The Power of Women at Work“, još je jedna uspješna žena napisala knjigu za ambiciozne žene.

Riječ je o Kirstine Stewart, koja je donedavno bila potpredsjednica za medije u Twitteru za Sjevernu Ameriku. Stewart je autorica knjige „Our Turn“ kojom želi ojačati žene da postanu liderice.

Ova inspirativna knjiga govori o njenom bogatom iskustvu kojim želi potaknuti na nove stilove vođenja, u kojima će glavnu ulogu imati žene. Knjiga se sastoji od memoara, motivacijskih rasprava i recenzija literatura koje govore o vodstvu i tehnologiji.

 „Our Turn“ iskreno o svim izazovima žena u biznisu

Stewart je žena koja je svoju karijeru počela od samog dna. Kao izvanredna učenica u osnovnoj je školi preskočila dva razreda. Raditi je počela još kao djevojčica, kada je dostavljala novine, bila blagajnica, radila u knjižnici te bila maskota farmerke u poljoprivrednom muzeju.

Na Sveučilištu u Torontu studirala je englesku književnost te dodatno uzimala tečajeve iz financija. Prvi pravi posao bila joj je pozicija asistentice u filmskoj distribucijskoj kući.

Vrlo brzo otišla je u CBC, gdje je postala prva žena, ali i najmlađa osoba na čelu CBC-a.

U knjizi „Our Turn“ Stewart govori o mnogim preprekama s kojima se susrela tijekom karijere kao što su seksizam, pritisku koji je na ženama, prekidanju i ušutkavanju žena od strane muških kolega, ali i osjećaju krivnje zbog toga što kao zaposlena majka dvoje djece ne provodi više vremena s njima, kao i zbog neuspješnog prvog braka.

Uz to, dijeli i savjete kako žena može biti dobar lider, a da je najvažnije od svega stručnost i iskustvo koje se gradi tijekom godina. Osim toga, ističe kako posao nema negativan utjecaj na razvoj djeteta.

Također, vjeruje da je došlo  vrijeme da se preskoči pitanje na koji način bi žene mogle stvoriti promjene u poslovnom svijetu i da se prihvati činjenica da je ta duboka promjena već u tijeku.

Foto: Randstad Canada – Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više