Michele Obama podijelila snažne savjete o bračnim odnosima

Michelle Obama osim što je priznata odvjetnica, ikona stila i spisateljica, ona je također kao i većina majki vješta u davanju važnih životnih savjeta. Tijekom nedavnog Essence festivala u kojem je ponovno sudjelovala, podijelila je svoje misli i savjete iz vlastitog života  o upoznavanju i braku.

Naglasila je da žene trebaju pronaći ravnopravog partnera koji želi da budu uspješne i da pobjeđuju onoliko koliko žele da drugi pobjede. Ovom tezom iznenadila je publiku, a koje je još inspirativne i mudre savjete podijelila, donosimo u nastavku.

Vi to radite zato što vjerujete u to

Uvodni razgovor sa voditeljem CBS-a Gayle Kingom započeo je opušteno, a tema razgovora ubrzo se pretvorila u priču o braku. Potaknuta opuštenom atmosferom Michelle se vrlo brzo upustila u davanje nekih od savjeta koji su njoj i Baracku Obami pomogli tijekom više od 26 godina braka u kojem su dobili dvoje djece, a ujedno i dva mandata u Bijeloj kući.

Jedan od njezinih inspirativnih savjeta koji uistinu potiče na razmišljanje je i onaj koji kaže da je brak izbor koji birate svaki dan.

“Brak je izbor koji birate svaki dan. Ne radite to jer je lako. Vi to radite zato što vjerujete u to. Vjerujete u drugu osobu.“

U istom tonu je nastavila i naglasila važnost udaje za nekoga koga poštujete.

 „Dame i gospodo, zato je uistinu važno udati se za nekoga koga poštujete.“

Inspirativni savjeti

Važno je udati se za nekoga tko je vama jednak i za nekoga tko želi da vi pobijedite onoliko koliko želite da pobjede drugi. Michelle brak uspoređuje sa sportom, a na vlastitom primjeru je istu tezu i potvrdila. Uspješnost braka ovisi o oba supružnika, a ističe kako je njezin suprug ujedno i njezin suigrač. Ako zajedno žele pobijediti, on mora biti jak, a samim time mora je podržati u trenucima kada je ona jaka.

Nijedan od njih dvoje ne želi slabog igrača u svom timu. No, ponekad je potrebno prihvatiti slabost koju svatko od nas posjeduje jer je to nemoguće izbjeći. Ono što ona naglašava je da treba biti oprezan sa muškarcem ili ženom koji žele jednostvnu osobu.

Kao par, Obame su stalno pokazivali da su nevjerojatno snažni kada se govori o zajedničkom radu te su uvijek isticali da su međusobni izvor podrške i ohrabrenja jedan drugome.

Foto: arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -