Brak ženama sve manje važan

Brak ženama sve više pada na važnosti kao mjerilo uspjeha.

Brak muškarcima važniji nego ženama

Rezultati su to nedavnog istraživanja Today Professional Women Report koje proveo LinkedIn u suradnji sa Citi bankom. Broj žena koje kažu da njihova definicija uspjeha ne obuhvaća brak ili vezu se gotovo udvostručio od prošle godine (s 5 na 9%).

Iako je ravnoteža privatnog i poslovnog života jednako važna za oba spola, muškarcima je čini se upravo institucija braka jako važna za sreću.  Za 79% njih “imati sve” znači biti u jakoj vezi ispunjenoj ljubavlju i okrunjenoj brakom, dok samo 66% žena misli tako. 86% njih se smatra uspješnim ako brak uključuje i djecu, nasuprot 73% žena.

Za 25% žena važno je da su u jakoj vezi ispunjenoj ljubavlju koja ne mora biti okrunjena brakom. Ali svega 14% muškaraca misli tako.

Za nezavisnost, protiv braka

Iako se istraživanje većinom odnosi na SAD, za očekivati je isti trend i kod nas. Milenijska generacija žena u Hrvatskoj je gotovo dvostruko obrazovanija od muškaraca. Na brak se očito gleda kao na nešto gdje se više gubi nego dobiva.

Istraživanje je također pokazalo da su oba spola pod većim stresom na poslu nego kod kuće, iako je stres za žene na višem nivou nego za muškarce.

Brak očito još uvijek podrazumijeva tradicionalne uloge žene i muškarca, što je za milenijske žene (s razlogom) preveliki teret. Što vi mislite?

Foto: Dreamstime/Deklammat

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strateški poslovni dizajn

Razvijte poslovanje kroz strateški poslovni dizajn

Upoznati ste s različitim metodologijama i alatima i još uvijek se pitate kako stvoriti uspješne poslovne transformacije dizajnom usmjerenim na krajnjeg...