Bipine vizažistice savjetuju: Kako napraviti konturing u 5 minuta!

U zadnjih nekoliko godina, konturing je postao svjetski beauty hit. Kao da smo zaboravili kako izgleda make up bez dodatka konturinga. Usprkos tome što je popularan, brojne žene i dalje ne znaju kako postići ovaj efekt decentnog osjenčavanja lica. A brojne nemaju ni vremena! Pitali smo Sanju Obrovac, vizažisticu Bipinog beauty backstage-a o savjetima za brzo konturiranje i koje proizvode pritom koristiti.

Povezano:

Sada kada ste kod kuće i sanjate o svim događanjima na kojima ste tebali biti, imate vremena isprobati ove savjete. Taman da na vrijeme budete spremni kada izlasci ponovo krenu! Contouring & highlighting je način osjenčavanja lica ovisno o njegovoj fizionomiji. Igrom svjetla i sjene možemo neke dijelove lica preoblikovati, prikriti ili vizualno udaljiti i to činimo zatamnjivanjem (CONTOUR). Ako ih pak želimo istaknuti i dodatno naglasiti, to činimo posvijetljivanjem (HIGHLIGHTING).

Brzo konturiranje po obliku lica

Konturiranje kao takvo nije nužno dio dnevnog ili večernjeg make up-a nego isključivo ovisi o fizionomiji lica, a i osobnim afinitetima osobe koja se šminka. Tako neke žene vole nositi jači make up, a nekima je lagani dnevni make up dovoljan i za večernji look.

Ima li netko za koga nije (brzo) konturiranje? Žene koje imaju izraženije kosti lica i općenito naglašenu facijalnu fizionomiju, trebale bi izbjegavati konturiranje jer će na taj način postići suprotan efekt prenaglašenog tzv.„muškobanjastog“ lica dok žene koje imaju oble i blage crte mogu konturiranjem postići oštrinu crta lica.

Zatamnjivanjem (contour) ćemo lako prekriti i smanjiti visoko čelo, podbradak, širok ili predugačak nos, skratiti bradu duguljastom licu ili vizualno stanjiti okruglasto lice ako osjenčamo liniju duž čeljusne kosti i udubine u obrazima ispod jagodične kosti.

Posvjetljivanjem (highlighting) ćemo naglasti mjesta na licu koja želimo istaknuti i na koja prirodno pada osvjetljenje a to su najistaknutije točke na licu-ispod luka obrva, na sami vrh jagodičnih kostiju, vrh nosa i vrh brade.

Područje ispod očiju uvijek treba posvijetliti korektorom nijansu do dvije svjetlijim od vašeg pudera jer na taj način oči djeluju odmornije i bistrije.

Na slici pogledajte neke od proizvoda koje preporučujemo za brzo konturiranje. Naši favoriti tako su Contour & Highlighting iz asortimana J Aura, Revolution, Bourjois i Maybelline.

brzo konturiranje
brzo konturiranje

Igra svijetlog i tamnog

Konturiranje možemo raditi kremastim ili suhim proizvodima, ovisno o tipu kože, a i osobnim željama. Za suhi tip kože više odgovaraju kremasti proizvodi koji kožu neće dodatno isušiti i naglasiti suhe dijelove, a za masniji tip kože bolji odabir su suhi tj. proizvodi u kamenu koji nece dodatno zamastiti kožu.

U nedostatku proizvoda za konturiranje, možete se poigrati tamnijim i svjetlijim tekućim puderom i korektorima (tzv. kremaste konture) ili ako su vam draži suhi proizvodi, odlična zamjena vam može biti i mat svjetlo smeđe i bež sjenilo za oči.

Trik za brzinsko kontururanje u žurbi: nakon sto ste nanijeli tekući puder, nanesite svjetliji korektor ispod očiju laganim tapkanjem a lice lagano „utoplite“ bronzerom koji ima sličan efekt kao konturiranje samo daje taj topli osunčani odsjaj licu. Bronzer nanesite u formi broja 3, uz rub čela, ispod jagodične kosti i duž čeljusne kosti tj, na prijelaz s lica na vrat

I na kraju najvažnije od svega! Za lijep i prirodno osjenčan izgled lica bez neprirodnih i oštrih prijelaza kod konturiranja najvažniji je dobar alat, a to su kvalitetni make up kistovi s kojim svaki make up ljepše izgleda i koji može potražiti u BIPI kao i sve ostale gore spomenute proizvode.

Sada imate vremena isprobavati koji način konturinga najbolje odgovara vašem licu, a mi jedva čekamo da se ponovo otvori Bipa Backstage gdje to za vas mogu napraviti profesionalne vizažistice.

Bipa Backstage je trenutno zatvoren, a inače nudi usluge šminkanja (dnevni i večernji look), make up edukaciju 1 na 1 s Bipinim vizažisticama i manikuru zajedno s trajnim ili običnim lakom.

Tekst: vizažistica Sanja Obrovac u ime Bipa backstage-a

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

p&g mamforce

Direktorica P&G: ‘Potencijal treba njegovati, a dobar kadar zadržati’

Svako radno okruženje ima svoje specifičnosti i svoje izazove. Male tvrtke, žensko poduzetništvo, velike kompanije, multinacionalne korporacije. Što je teže i...
- Advertisment -