Ova vještina će odmah sve reći o vašoj (ne)profesionalnosti

Prije se profesionalnost mjerila lijepim rukopisom. Danas više ne. Ne pišemo više, tipkamo. Provodimo sate i sate ispred računala. Znamo da nam treba dobar procesor računala  koji će nam omogućiti efikasan rad i brzo izvršavanje kompleksnih zadataka. Nema goreg nego kad računalo počne „vrtjeti“ i vi čekate da „izvrti“….i na to jako pazimo kad kupujemo računalo.

Brzo tipkanje – nulti korak pri ulasku u poslovni svijet

Ali jesmo li mi dovoljno efikasni da ta naša super mašina može brzo raditi? Znate li tipkati s 10 prstiju? Meni nema gore nego kad mi dođe mlada osoba (ili ne tako mlada) i onda s dva prsta nabada po tipkovnici. I još pri tome ima duuge nokte pa ne može pogoditi pravu tipku….strašno.

Ja sam još na fakultetu shvatila da se ne mogu tako sramotiti pa sam si nabavila skriptu za daktilografiju i kupila tipkovnicu, nisam imala ni kompjuter tad. I vježbaj, svaki dan po malo. U poslovni svijet sam ušla s vještinom tipkanja s deset prstiju, bez gledanja. Danas je puno lakše to naučiti, ima puno online programa za učenje brzog tipkanja. 


Pročitajte više: Ovih 7 aplikacija će vam pomoći da naučite brzo tipkati


Logitech tipkovnica i miš za još veću efikasnost

Ja sam 20 godina radila samo na laptopu. Zadnji latpop mi je zlatni, tanki….prelijep. Ali onda sam valjda i ostarjela pa mi se učinilo da bi mi stvarno bilo dobro da imam veliki ekran, barem kad sam u uredu. Odabrala sam monitor, bijeli kad već nema zlatni. Uz njega je došla jedna tipkovnica, crna, dakle nikako ne paše u moj ured. Druga stvar, imala je velike, one debele tipke s kojima sam ja puno sporije tipkala. I samo tipkanje mi je bilo dosta teško. Došao je trenutak za kupovinu nove tipkovnice.

Izbor je pao na bijelu naravno, tanku, bežičnu Logitech COMBO MK470 tipkovnicu s mišem. Njene tipke su kao na laptopu, tanke i tipkam s lakoćom. Zvuk je isti kao kad tipkam na laptopu, gotovo nečujno. Nije velika i stat će i na najmanji stol u kućnom uredu.

Miš je dovoljno mali da stane u ruku i svaku torbu, da nije preglomazan. Tipkovnica i miš su bežični, dakle nema dodatnih žica po stolu, možete ih razmjestiti kako god želite. Doseg im je 10 metara. 

Specifikacija kaže da baterija tipkovnice traje do 36 mjeseci, a miša do 18 mjeseci. Ja ih imam gotovo godinu dana i besprijekorno rade, minimalno 8 sati dnevno, a kad ih ne koristim u sleep-mode su. 

I ne manje važno, oboje izgledaju odlično na stolu.  

Uživajte u svojoj većoj efikasnosti! 

Pripremljeno u suradnji s Logitech Hrvatska

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -