Posjetite Bukurešt i najveću zgradu u Europi! Posebna ponuda za putovanje u lipnju

Iako turistički nije poznat kao neke druge europske metropole, glavni grad Rumunjske dovoljno je zanimljiv da se pojavi na vašoj bucket listi. Nalazi se na južnom dijelu države, a danas je njeno glavno industrijsko, kulturno i ekonomsko središte. Ovaj grad također je poseban zbog toga što spaja povijest sa današnjim modernim identitetom. Bukurešt obiluje i mnoštvom parkova i muzeja, kao i brojnim drugim znamenitostima.

Balkanski Pariz

Bukurešt je poznat i kao Balkanski Pariz. Zašto? Kroz grad prolaze dva velika bulevara, a veliki dio zgrada izgradili su strani arhitekti, uglavnom Francuzi i Talijani. Rumunjski arhitekti razvili su stil sličan francuskom, a razlog tomu je što se većina imućnijih Rumunja prije dolaska komunizma tamo školovala.

Druga najveća zgrada na svijetu – palača parlamenta

Druga najveća administrativna zgrada na svijetu (odmah nakon Pentagona), najveća zgrada Europe i najteža zgrada na svijetu – samo su neke od činjenica koje se vežu za građevinu zbog čije je izgradnje Ceausescu porušio dobar dio Bukurešta. Zgrada je izrazito luksuzna, čak s elementima kiča, a rumunjski diktator u njoj gotovo da i nije stigao uživati. Danas se unutar nje nalaze parlament i muzej suvremene umjetnosti.

Bukurešt po povoljnim cijenama leta i smještaja

Grad parkova

Bukurešt je prepun posebnim parkovima, a najstariji koji je napravljen sredinom 19. stoljeća zove se Cismigiu Gardens. Drugi park koji valja spomenuti je Herastrau, gdje se nalazi kazalište na otvorenom, ali i golemi prostor za rekreaciju. Tako za one koji su rekreativnog duha uživanja neće nedostajati. Od svih se najviše ističe Karlov park koji se smatra i najljepšim.

Najčudesnija knjižara na svijetu

Carturesti Carusel smatra se jednom od najčudesnijih knjižara na svijetu, a ova knjižara smještena je unutar zgrade izgrađene u 19. stoljeću. Nevjerojatni dizajn ostavit će vas bez teksta, a svi koji vole knjige uživat će u mnogobrojnim naslovima koji se ovdje mogu pronaći.

Bukurešt po povoljnim cijenama leta i smještaja

Provedite lipanj u glavnom gradu Rumunjske

Sve ove znamenitosti i još mnogo drugih možete vidjeti već ovog lipnja. Putuj bolje ima posebnu ponudu koja uključuje 3 noćenja s uključenim doručkom u hotelu 4* i povratni let iz Zagreba već od 313 € po osobi za termin od 21.06. do 24.06.2019.

Ponuda po osobi uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Bukurešt – Zagreb /ručna prtljaga/
  • zrakoplovne takse
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi /po osobi/
  • organizaciju i pripremu putovanja

Za sve informacije i rezervacije javite se na [email protected]. Ponuda vrijedi do 5.3.2019.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

JD Vance seksizam

Sorry, Vance, ali biti žena bez djece nije grijeh

Čovjek koji je na korak do toga da postane jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, Trumpov potpredsjednički kandidat JD Vance, smatra...
- Advertisment -