Posjetite Bukurešt i najveću zgradu u Europi! Posebna ponuda za putovanje u lipnju

Iako turistički nije poznat kao neke druge europske metropole, glavni grad Rumunjske dovoljno je zanimljiv da se pojavi na vašoj bucket listi. Nalazi se na južnom dijelu države, a danas je njeno glavno industrijsko, kulturno i ekonomsko središte. Ovaj grad također je poseban zbog toga što spaja povijest sa današnjim modernim identitetom. Bukurešt obiluje i mnoštvom parkova i muzeja, kao i brojnim drugim znamenitostima.

Balkanski Pariz

Bukurešt je poznat i kao Balkanski Pariz. Zašto? Kroz grad prolaze dva velika bulevara, a veliki dio zgrada izgradili su strani arhitekti, uglavnom Francuzi i Talijani. Rumunjski arhitekti razvili su stil sličan francuskom, a razlog tomu je što se većina imućnijih Rumunja prije dolaska komunizma tamo školovala.

Druga najveća zgrada na svijetu – palača parlamenta

Druga najveća administrativna zgrada na svijetu (odmah nakon Pentagona), najveća zgrada Europe i najteža zgrada na svijetu – samo su neke od činjenica koje se vežu za građevinu zbog čije je izgradnje Ceausescu porušio dobar dio Bukurešta. Zgrada je izrazito luksuzna, čak s elementima kiča, a rumunjski diktator u njoj gotovo da i nije stigao uživati. Danas se unutar nje nalaze parlament i muzej suvremene umjetnosti.

Bukurešt po povoljnim cijenama leta i smještaja

Grad parkova

Bukurešt je prepun posebnim parkovima, a najstariji koji je napravljen sredinom 19. stoljeća zove se Cismigiu Gardens. Drugi park koji valja spomenuti je Herastrau, gdje se nalazi kazalište na otvorenom, ali i golemi prostor za rekreaciju. Tako za one koji su rekreativnog duha uživanja neće nedostajati. Od svih se najviše ističe Karlov park koji se smatra i najljepšim.

Najčudesnija knjižara na svijetu

Carturesti Carusel smatra se jednom od najčudesnijih knjižara na svijetu, a ova knjižara smještena je unutar zgrade izgrađene u 19. stoljeću. Nevjerojatni dizajn ostavit će vas bez teksta, a svi koji vole knjige uživat će u mnogobrojnim naslovima koji se ovdje mogu pronaći.

Bukurešt po povoljnim cijenama leta i smještaja

Provedite lipanj u glavnom gradu Rumunjske

Sve ove znamenitosti i još mnogo drugih možete vidjeti već ovog lipnja. Putuj bolje ima posebnu ponudu koja uključuje 3 noćenja s uključenim doručkom u hotelu 4* i povratni let iz Zagreba već od 313 € po osobi za termin od 21.06. do 24.06.2019.

Ponuda po osobi uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Bukurešt – Zagreb /ručna prtljaga/
  • zrakoplovne takse
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi /po osobi/
  • organizaciju i pripremu putovanja

Za sve informacije i rezervacije javite se na [email protected]. Ponuda vrijedi do 5.3.2019.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -