Canva vizuale sada možete raditi putem ChatGPT-a! Evo kako

Jeste li znali da svoj ChatGPT možete učiniti još pametnijim? I ne, ne pričamo samo o tome da trebate preći na ChatGLP plus (GPT-4) već mislimo na to da možete instalirati razne pluginove odnosno dodatke koji vam mogu olakšati svakodnevne zadatke. Posebno nas raduje što se odnedavno među pluginovima našla i Canva! Canva i Chat GPT par su koji nismo ni znali da trebamo – a trebamo! Ako je ovaj alat za dizajniranje i vama dio svakodnevice, evo kako da korištenje postane još lakše.

Canva i Chat GPT – kako koristiti

Chat GPT može pomoći da lakše dođete do templatea koji vam trebaju. Dakle, ako radite objavu ili story za Instagram ili pak CV ili LinkedIn banner, uključite Canva plugin u ChatGPT i dat će vam ideje na dlanu. Možete mu zadati jednostavne naredbe poput “Imam nagradnu igru u kojoj dijelim torbe. Predloži mi vizual za Instagram story”. Ili pak “Lansiram aplikaciju koja se bavi umjetnom inteligencijom. Kreiraj mi Instagram Reel vizual”.

Chat i Canva zatim će ponuditi vizuale odnosno predloške koji odgovaraju vašoj temi. Zatim ih jednostavno prilagodite u Canvi svojim željama i potrebama. Korištenje je iznimno jednostavno i intuitivno. Jednom kad se završi generiranje predložaka, Chat vas sam preusmjeri u Canvu na željeni predložak kojeg prilagođavate direktno u Canvi.


Pročitajte više: Ove aplikacije stručnjak za AI koristi svaki dan


Kako instalirati Canvu u ChatGPT?

No dok je jednom kad imate Canvu unutar Chata vrlo jednostavno baratati ovim dodatkom, proces instaliranja plugina nije toliko intuitivan. Stoga vam donosimo jednostavne korake, popraćene fotografijama, kako da instalirate Canvu (ili bilo koji drugi dodatak) u svoj račun na ChatGPT-u.

  1. Otvorite ChatGPT i pokraj svoj računa, na donjem lijevom dijelu zaslona, kliknite na tri točkice, kao što je prikazano na slici

2. Odaberite opciju “Settings and Beta”

3. Otvorit će vam se novi prozor na kojem trebate odabrati opciju “Beta features”

4. Zatim uključite “Plugins”

5. Možete zatvoriti ovaj prozor, primjetit ćete da se u Chatu pojavila opcija ‘no plugins enabled’. Klinkite na nju da vam se otvori opcija otvaranja plugin ‘trgovine’.

6. Kad otvorite plugin store, u tražilicu upišite ime plgina koji želite instalirati (promjerice: Canva), a zatim stisnite ‘install’.

Istražite mogućnosti koje umjetna inteligencija nudi i olakšajte si život. Na kraju krajeva – tomu tehnologija i služi.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -