CEO IBM-a i GM-a predstavile kako će izgledati budućnost auto industrije

Na IBM’s World of Watson u Los Angelesu izvršne direktorice IBM-a Virginia M. Rometty i General Motorsa Mary Barra najavile su suradnju ovih dviju kompanija koja će predstavljati budućnost auto industrije.

Riječ je o prvoj kognitivnoj platformi OnStar go koja je nastala spajanjem GM-ove aplikacije OnStar te IBM-ovog  kognitivnog računala Watsona.

OnStar Go – prva kognitivna platforma u autoindustriji

Ova će platforma putnicima omogućiti veću razinu učinkovitosti i sigurnosti. U nekim će vozilima biti dostupna već početkom 2017. godine, a dizajnirao i razvio ju je IBM iX u suradnji s OnStarom.

Osim toga, uz pomoć platforme vozači će moći izbjegavati promet kad nemaju dovoljno goriva, zatim aktivirati pumpu za gorivo i platiti u pokretu, naručiti kavu za van, ali i dobivati novosti ili zabavu u automobilu i to na temelju svoje osobnosti i lokacije u kojoj se nalaze, piše MultiVu.

Uz suglasnost klijenta, OnStar Go će proučiti koje su navike vozača, i primijeniti ono što je naučio. Uskoro bi tako i vozila mogla prepoznati vozačeve obrasce i pomoći mu u ispunjavanju istih. Primjerice, sustav može dati preporuke restorana koji su specifični za vozačev ukus.

Ovo će biti korisno i prodavaonicama, ugostiteljstvu, benzinskim pumpama, medijima, restoranima, turističkim agencijama i mnogim drugim da dođu do ciljane publike.

Kako navodi blog Car and Driver, u GM-u smatraju kako će tako milijunima svojih korisnika dati mogućnost da se spoje i ostvare komunikaciju sa svojim omiljenim brandovima.

Prvi brandovi koji su se priključili platformu su ExxonMobil, Glympse, iHeartRadio, Mastercard and Parkopedia.

Foto: IBM

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Nedostatak radne snage: Hrvatske tvrtke žele zaposliti 50 tisuća stranaca

Nedostatak radne snage sve je veći problem hrvatskog turizma, ugostiteljstva, metalske industrije i građevinskog sektora. Mnoge tvrtke zato radnike sve više...