CEO Snapchata objasnio zašto smisao života ne vidi u zarađivanju novaca

Evan Spiegel, milijarder i suosnivač Snapchata, na ovogodišnjoj Code konferenciji izjavio je kako je život puno više od zarađivanja novaca, prenosi CNBC.

„Smisao života nije u natjecanju i osvajanju nagrada. On je u mogućnosti utjecaja i u mijenjaju načina ljudskog doživljaja svijeta“, istaknuo je Spiegel, čija se vrijednost prema Forbesu procjenjuje na 3 milijarde dolara.

Moderno prokletstvo brojeva

Naglasio je kako je važno da tehnološka industrija zadrži odgovornost i prave vrijednosti.

„Ono što mene zabrinjava je trend da se u poslu svi problemi svode na brojeve. Mislim da je zanimljiva značajka ljudskog roda upravo ta da se najvažnije ljudske vrijednosti ne može kvantificirati“, izrekao je.

Znak upozorenja vidi u tome što se sve više značaja pridaje stvarima koje se mogu izbrojati, a osobno vjeruje da je najvažnije zaštititi one nemjerljive jer su baš one to što nas čini ljudima.

CEO Snapchata o

S druge strane, Snapovi brojevi pokazuju različite rezultate. Dionica Snapa je krajem ožujka ove godine iznosila nešto manje od 25 dolara, a broj od tada i dalje kontinuirano pada te sada iznosi svega 13 dolara.

Ipak, istraživanja pokazuju kako tinejdžeri više vole Snapchat od Facebooka. Čak 69 posto tinejdžera izjavilo je kako koriste Snapchat, dok Facebook koristi njih 51 posto.

Nije u šoldima sve

Spiegel nije jedini veliki „tehnološki igrač“ koji smatra da nije sve u novcu.

Tim Cook, CEO Applea, prošle godine je rekao kako mladi ne bi trebali birati svoju buduću profesiju samo prema kriteriju financija.

„Nemojte raditi samo za novac. Brzo će se potrošiti, a možda nikad nećete ni zaraditi dovoljno pa nećete biti ni sretni. Morate pronaći mjesto na kojem se preklapaju vaša strast i djelatnost koja je u službi drugih“, podijelio je Cook.

Serijski poduzetnik i milijarder Richard Branson također dijeli njegovo mišljenje.

ceo snapchata

„Ljudi u Americi su poprilično fiksirani na novac. Ja nisam i nikad me nije pokretao novac. Volim kreirati stvari na koje mogu biti ponosan, a kada to uspijete onda ćete i zaraditi jer će se ljudima to svidjeti“, izrekao je poznati britanski milijarder čija se vrijednost procjenjuje na oko 5 milijardi dolara.

Warren Buffet još je jedan u nizu milijardera koji fokus ne stavlja na novac. Priznao je kako bi bio sretan i s puno manje novaca od onoga što ima danas.

„Mogu kupiti što god poželim. Bio sam na stometarskim jahtama i životne trenutke dijelio s ljudima koji imaju 10 kuća. A ja živim u istoj kući od 1958. godine. Za mene je to najsretnija kuća upravo zato što me uz nju vežu sjećanja“, ispričao je Buffet i tako potvrdio Spiegelovu teoriju o najvažnijim životnim vrijednostima.

Foto: Unsplash/ Flickr – JD Lasica

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...