Četiri ključa uspjeha Arianne Huffington

Američka poduzetnica, spisateljica i politička komentatorica Arianna Huffington, najpoznatija kao osnivačica bloga i informativnog portala Huffington Post otkriva kako postati uspješna i utjecajna žena. U razgovoru s malezijskim poduzetnikom Vishenom Lakhianijem objasnila je važnost prihvaćanja svjesnosti i meditacije u naš život.

Četiri ključa uspjeha

„Ako sami ne znamo u suštini odakle dolazi naša snaga i vjerujemo da je naša moć u prikupljanju pobjeda, trofeja, novaca ili priznanja – to je u redu, ali to nije u konačnici ono što život jest. Jer kada u to vjerujete, gubite najveće mogućnosti “, rekla je Arianna.

Arianna je prema Forbesu 2014. godine proglašena 52. najmoćnijom ženom na svijetu. Kako je uz uspješan posao moguće voditi zdrav život? Za Ariannu su to četiri ključa uspjeha koji su je usmjeravali kroz život.

Riječ je o dobrom raspoloženju, mudrosti, dijeljenju sreće i vezi sa sobom.

Dobro raspoloženje

U današnjem svijetu veliku pažnju posvećujemo brigama, umjesto da se posvetimo stvarima koje volimo, koje uistinu vrijede u našim životima i koje će nam popraviti raspoloženje. Arianna predlaže meditaciju i spavanje.

Iako se u zapadnjačkoj kulturi smatra da je spavanje za lijenčine, Arianna napominje da se treba posvetiti stvarima koje nas čine sretnima. Naspavajte se, jer to može unijeti radost u naš život.

Mudrost

Za Ariannu je meditacija veoma važna. Pomaže nam da se maknemo od stresa te da usmjerimo pažnju na svoj privatan život. Ponekad nam se događa da radimo greške, koje ne moraju biti posljedica nesposobnosti ili zlonamjernosti, već se radi o umoru.

Trebali bismo se malo odmaknuti od moderne tehnologije i odmoriti se, kako biste mogli pokazati svu svoju mudrost i moć.

Dijeljenje sreće

Kako bismo bili sretni, moramo sreću dijeliti s drugima. Mnogi ljudi danas veći dio dana provode u stresu i razmišljajući o negativnim stvarima. Umjesto toga, trebali bismo tu pažnju posvetiti pozitivnim stvarima u našim životima, i najvažnije od svega, našu sreću dijeliti s drugima.

Povezivanje

Skloni smo pretjerivanju, željeli bismo u jednom danu ostvariti nemoguće. A umjesto željene učinkovitosti, događa nam se da radimo štetu sebi i poslu.Trebali bismo više pažnje posvetiti odnosu sa samim sobom.

Cijeli razgovor Arianne i Vishena možete pogledati u prilogu.

Foto: Youtube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više