Na četvrtoj konferenciji o online prodaji predstavljen servis za prepoznavanje lažnih web stranica i prvi vodič za online kupovinu

Udruga eCommerce Hrvatska je u petak održala četvrtu CRO Commerce konferenciju na kojoj su prezentirani rezultati novog istraživanja navika online kupaca koje je udruga provela uz podršku kompanije Visa.

Trećina Hrvata mjesečno kupuje online

Iako više od 37 posto Hrvata kupuje online jednom mjesečno, a čak 25 posto njih barem nekoliko puta tjedno, čak 61 % je izrazilo da ima strah od krađe podataka prilikom online kupovine. Udruga web trgovaca je s ciljem povećanja povjerenja u online kupovinu predstavila servis koji pomaže prepoznati je li neka web stranica ili webshop siguran.

„Ako se bojite ostaviti podatke kartice na nekom webshopu, u samo tri sekunde ga možete provjeriti na našoj stranici check.ecommerce.hr. Iako je kupovina kod većine domaćih webshopova sigurna, u vrijeme Black Friday akcija se pojavljuje dosta lažnih stranica, pa smo u suradnji s kompanijom Visa na izradili i prvi vodič za online kupovinu koji možete preuzeti na našoj stranici“, poručio je predsjednik udruge Marcel Majsan.

Konferencija, čija je glavna tema bila ‘Experience the future’, okupila je stručnjake iz Hrvatske i regije koji su predstavili trendove u online prodaji te otkrili kako su se potrošačke navike mijenjale nakon pandemije.


Pročitajte više: Što korisnici žele: 7 ideja za sadržaj koji prodaje!


Konferencija je okupila preko 400 trgovaca, logističara, te IT i marketing stručnjaka iz regije

Ivan Gembeš, voditelj ključnih kupaca u Hrvatskoj pošti, predstavio je prednosti usluge Hrvatske pošte Paket24, jedine takve usluge koja pokriva cijelu Hrvatsku i jamči uručenje pošiljaka idući dan, odnosno u dogovorenom roku.

Marko Radenović iz konzultantske kompanije McKinsey i Joško Mrndže, generalni menadžer Googlea za regiju, predstavili su budućnost digitalne trgovine u jugoistočnoj Europi i Hrvatskoj i istaknuli brze promjene nakon pandemije, kao i važnost usvajanja digitalnih vještina u novo doba.

Kriza je prilika za ulaganje, a najpoznatiji hrvatski matematičar Toni Milun govorio je o pet principa financijske pismenosti, pojasnio zašto bismo trebali postaviti dugoročne financijske ciljeve ponašanje, koji sve oblici investiranja postoje, te zašto prvo platiti – sebi.

Neizostavna tema za sve dionike eCommercea je nova regulativa i pitanje što ona donosi trgovcima i na što se tržište treba pripremiti. O novim zakonskim promjenama u elektroničkom poslovanju i trgovanju govorila  je odvjetnica Dijana Kladar.

Agencija Hero Factory provela je istraživanje kako se oglašavaju hrvatski web trgovci, a rezultate su ekskluzivno predstavili na konferenciji.

Konferenciju je zatvorio poznati internetski stručnjak Nedim Šabić koji je otkrio sedam najvećih grešaka online trgovaca, a snimke svih predavanja na obje pozornice možete pogledati ako se učlanite u udrugu eCommerce Hrvatska.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -