Kako razmišlja moderni kupac? Nema TV, vijesti čita na internetu

Prema podacima Mastercarda, čak 83 % korisnika kartica u Hrvatskoj kupuje robu na internetu, dok više od trećine to radi nekoliko puta mjesečno. Obzirom da se većina tih narudžbi odvija na stranim webshopovima, Udruga eCommerce Hrvatska organizira konferenciju koja ima za cilj povećanje svjesnosti o navikama modernih kupaca.

Trendovi donose promjene

Povodom promocije CRO Commerce 2019 konferencije, koja se održava 15. veljače u Zagrebačkom ZICER-u, snimljen je kratki video spot u kojem ljudi iz 5 različitih generacija pričaju o svojim navikama korištenja tehnologije.

Da kod kuće nema televizor otkrio je Nikola Žinić iz poznate Bruketa&Žinić&Grey marketinške agencije i priznao da se ne sjeća kad je zadnji put kupio dnevne novine. Mlađe generacije otkrile su da više ne koriste telefon ni mobitel za razgovore jer pričaju preko glasovnih poruka, a svi su se složili da glazbu konzumiraju uglavnom na Youtubeu.

CRO Commerce konferencija
Nikola Žinić

Na prvoj konferenciji u organizaciji trgovaca glavne teme će biti trendovi u prodaji, novi zakoni za elektroničko poslovanje te analiza hrvatskih webshopova koju će odraditi profesionalci iz 4 različita područja – razvoja webshopa, sadržajnog marketinga, optimizacije za tražilice i usklađivanja sa zakonom.

Nagrade i komedija

Osim toga, posjetitelji će imati priliku čuti iskustva velikih i malih trgovaca iz prve ruke te otkriti rezultate prvog istraživanja među hrvatskim web trgovinama. Na kraju konferencije održat će se dodjela nagrade za najbolje webshopove, nakon čega slijedi stand-up nastup popularnog komičara Vlatka Štampara.

Marcel Majsan iz udruge eCommerce Hrvatska smatra kako je veliki problem hrvatskih trgovaca nesnalaženje u šumi hrvatskih zakona koji se tiču online poslovanja, dok je najveći problem kupaca strah i nepovjerenje u online kupovinu. Upravo zbog tih razloga Udruga pomaže identificirati pouzdane trgovce kroz Safe.Shop certifikaciju te organizira stručne skupove na kojima educiraju trgovce i ostale poduzetnike koji su prepoznali prednosti interneta.

Redovna cijena ulaznice je 750 kn, a cijena za članice Women in Adria (do 31.1.) iznosi samo 300 kuna! Za promo kod s popustom javite se na [email protected]

Foto: eCommerce

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -