Zašto tata može imati trbuščić, a mama ne?

Jeste li čuli za fenomen koji se u posljednje vrijeme širi društvenim mrežama zvan „Dadbod“? Dadbod je sastavljen od riječi ‘Dad’ i ‘Body’, odnosno ‘tata’ i ‘tijelo’.

Normalno muško tijelo postalo standard

Dadbod je trend koji se u zadnje vrijeme proširio medijima i društvenim mrežama. Naime, radi o muškom tijelu sasvim normalnih proporcija koje je postalo novi standard ljepote kod muškaraca.

Tako je nabildano tijelo kakvo možemo vidjeti na naslovnicama fitness časopisa za muškarce u potpunosti „out“, a tijelo normalnih proporcija, bez previše istaknutih mišića i s malim trbuščićem je „in“.

Bez obzira na to što se trend naziva Dadbod, muškarci ni ne moraju biti očevi kako bi imali tijelo Dadboda.

Neki od poznatijih muškaraca s tijelom Dadboda su i Leonardo DiCaprio, Jude Law i Gerard Butler.

Drugačiji standardi ljepote za žene

Za bucmastije žene, s viškom kilograma ili malim trbuščićem također postoji sličan izraz – Mombod. No, Mombod nije poželjno tijelo po današnjim standardima ljepote kao što je to Dadbod. Ali, nije oduvijek bilo tako.

Prije samo 60-ak godina Marilyn Monroe bila ideal ženske ljepote. Popunjena žena sa stražnjicom i velikim grudima je bila nešto čemu su sve žene težile, a svi muškarci voljeli. Od tada do danas se mnogo promijenilo. Od 90-ih godina kada je scenom zavladala popularna manekenka Kate Moss sa svojim vitkim tijelom bez oblina, standard ženske ljepote je vitko fitness tijelo.

U posljednje vrijeme možemo vidjeti kako su velika stražnjica i bedra ušle u modu (poput Kim Kardashian), zbog čega mnoge žene posežu za plastičnom kirurgijom.

Ovaj najnoviji trend koji glorificira normalno muško tijelo još je jedan dokaz opsjednutosti našeg društva s izgledom. Iako se time odbacuje nerazuman standard nabildanog tijela za muškarce, Dadbod tijelo je odavno već dio naše svakodnevice. Većina žena ionako u svom životu nema muškarca s tijelom Davida Beckhama, nego sasvim normalnog muškarca koji ne ide u teretanu i ne zamara se s malom „škembicom“.

No, tu moramo postaviti pitanje zašto se ženama nameću slike poznatih modela ili glumica poput Jennifer Lopez i Kim Kardashian? Ili primjere poput Beyonce ili Jessice Albe koje su u roku par mjeseci od poroda skinule višak kilograma? Zašto ideal ženske ljepote ne bi bio Mombod?

Foto: Youtube Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -