Dan posvećen društvenim igrama idealna je prilika za obiteljsko druženje

Volite li društvene igre? Nije ni čudno da je Vaš odgovor vjerojatno potvrdan jer društvene igre, osim zabavnog, imaju i edukativni karakter. One pomažu u razvijanju brojne vještine poput rješavanja problema, strateškog promišljanja, kombinatorike i snalažljivost, a istovremeno pružaju kvalitetno druženje s drugim igračima.

Zabava za sve

Jedan takav event koji spaja sve obožavatelje ovakve vrste zabave po drugi puta dolazi u Vintage Industrial bar u Zagrebu. Naime, u organizaciji Udruge Igranje ove subote od 11 do 20 sati održava se 13. Dan društvenih igara.

Ova već tradicionalna manifestacija okuplja brojne ljubitelje društvenih igara. Očekuju se svi oni kojima je to praktički svakodnevica i koji igraju složenije igre, ali i pojedinci ili obitelji koji tek otkrivaju svijet društvenih igara.

društvene igre

Posjetitelji će moći zaigrati neku od stotinu (i više) nagrađivanih društvenih igara. Dostupne će biti one idealne za obitelji s manjom djecom kao što su Catan, Carcassone, Ticket to Ride, Magic Maze, Ice Cool i slične. Za profesionalce su osigurane i poneke složenije igre poput Terraforming Mars, Scythe, Castles of Burgundy ili Race for the Galaxy.

Svi koji odluče posjetiti Dan društvenih igara moći će kupiti igre, stripove i knjige. Nakon 20 sati oni najustrajniji igranje mogu nastaviti u igraonici društvenih igara Meeple’s Corner u Ulici kraljice Jelene 8 (kod Branimirove tržnice).

Također, posjetitelji će moći vidjeti kolekcije figurica i objekata ultra popularne igre Wahrhammer Age of Sigmar, koja predstavlja pravi hobi među boardgame zaljubljenicima.

Društvene igre i u školi

Društvene igre pružaju učenje kroz igru, pa ne čudi činjenica da su u nekim školama u Hrvatskoj organizirane vanškolske aktivnosti na tu temu. Tako primjerice djeca u školama u Zagrebu, Petrinji i Velikoj Ludini uče kroz zabavu već nekoliko godina. Udruga Igranje radi na uključivanju i drugih škola te namjerava razraditi projekt koji će predstaviti Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Interes za društvene igre u Hrvatskoj je u porastu, kako među obiteljima s djecom, tako i među odraslima. Upravo zato se na ovogodišnjem Danu društvenih igara očekuje još veći broj posjetitelja nego ranijih godina.

Cijena ulaznice za odrasle je 15 kuna, a za djecu samo 5 kuna, pa svakako iskoristite ovu izvrsnu priliku za obiteljsku vikend zabavu!

Foto: Udruga Igranje

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više