Demokratkinje u bijelom poslale Trumpu poruku kako će se boriti za prava žena

Ono što je nekad predstavljala crvena boja, u posljednje vrijeme preuzela je bijela. Bijela boja se smatra bojom savršenstva i većinom je nose optimistične osobe.

Obožavaju je i naše managerice i poduzetnice, pa je tako direktorica IBM Hrvatska Željka Tičić i direktorica vrtnih centara Ures Selma Smajić biraju bez obzira na godišnje doba, a Josipa Okorare,  Country Controller u HP Computing and Printing je voli nositi u bezbroj kombinacija, bilo za posao ili u slobodno vrijeme.

Bijela boja – boja otpora

Bijelu boju nosila je i Hillary Clinton prilikom prihvaćanja nominacije za predsjedničku kandidatkinju Demokratske stranke prošle godine, a čini se kako su sada to prihvatile i ostale demokratkinje te je nosile prilikom Trumpovog obraćanja Kongresu.

Naime, Donald Trump se u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu po prvi puta obratio Kongresu kao američki predsjednik. U svom obraćanju je istaknuo što je dosad kao predsjednik učinio i ponovio svoja obećanja iz kampanje, a nekoliko desetaka demokratkinja ga je dočekalo u bijelim odijelima.

“Mi nosimo bijelo za ujedinenje protiv bilo kakvih pokušaja Trumpove administracije prema unazađivanju nevjerojatnog napretka žena za koji su se izborile u prošlom stoljeću. I mi ćemo i dalje podržavati napredovanje svih žena“, navela je u pismu predsjednica Demokratske ženske radne skupine (Democratic Women’s Working Group) Lois  Frankel.

Bijela boja simbolično podsjeća i na dane sufražetkinja. Sufražetkinje su se krajem 19. i početkom 20. stoljeća borile za prava žena, a ime potječe od riječi suffrage što znači pravo glasa. I upravo se njihov pokret smatra prvim valom feminizma.

Kao što je Frankel izjavila na Fortune, bijela boja se u posljednje vrijeme prikazuje i kao boja izbora, barem što se tiče politike. Pa su tako osim Hillary Clinton, ovu boju nosili i njezini simpatizeri na dan izbora, u znak potpore onima koji su se izborili da žene imaju pravo glasa.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...