Dermatološki tretmani u kombinaciji daju najbolje rezultate

Svaka od nas je jedinstvena sa svojim željama, ciljevima i problemima. Svakog  jutra pri pogledu u ogledalo naći ćemo bar jedan razlog za nezadovoljstvo. Ti razlozi uglavnom nisu objektivni i lako rješavaju određeni dermatološki tretmani.

Živimo u vremenu kada se gotovo svakodnevno pojavljuju nove ideje, pristupi i  dermatološki tretmani kojima želimo poboljšati izgled. Ponekad je teško snaći se u brojnim reklamama i obećanjima koje nam se nude.

Koji su idealni dermatološki tretmani za nas?

dermatoloski tretmani

Promjene koje nam se ne sviđaju primjećujemo ponajprije na koži lica, vrata, dekoltea i ruku. One su posljedica kronološkog, genetski uvjetovanog starenja, ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima.

Treba se prisjetiti da počevši od 20-e godine naša koža postupno gubi male količine kolagena. Tijekom niza godina ona postaje tanja, suha i manje elastična. Vidljivi rezultat na licu očituje se umornim izgledom lica, suhom kožom koja je izgubila sjaj  te pojavom sitnijih i dubljih bora.

Današnje suvremene dermatološke metode i tretmani poboljšanja izgleda kože žele vratiti koži njezinu elastičnost, sjaj zategnutost, te smanjiti vidljive bore. Na različitim dijelovima lica i vrata te dekoltea dominiraju različite promjene. Svaka od nas na sebi će primijetiti jače izražene neke od promjena koje ju osobito smetaju.

Zbog toga štoje svaka od nas posebna i lijepa u svojoj posebnosti  u odabiru dermatološkog  tretmana treba pristupiti individualno.

Posavjetujte se s dermatologom

dermatoloski tretmaniPrvi korak trebao bi biti savjetovanje s dermatologom koji će odrediti probleme na Vašoj koži, zdravlje kože, tip kože i u  kombinaciji s Vašim željama i očekivanjima odrediti koji će postupci biti za Vas najbolji. Najčešće je potrebno kombinirati nekoliko dermatoloških tretmana u određenom vremenskom periodu.

Neki od njih će imati trenutni učinak, neki od njih svoj efekt pokazuju postupno alion je trajniji, neki od njih umanjuju bore, a neki pak poboljšavaju teksturu i vlažnost kože te joj vraćaju prirodni sjaj i volumen.

O čemu ovisi mladost naše kože?

dermatoloski tretmaniVećinom naših dermatoloških metoda pokušavamo potaknuti kožu da postane aktivnija, kakva je bila dok smo bili mlađi. Aktivnost naše kože i njezina  mladost koju želim o očuvati ovisi o interakcijama fibroblasta, hijaluronske kiseline, elastina, kolagena i masnih stanica u koži.

Neki tretmani u dermatološkoj ordinaciji djelovati će više na jedne a neki na druge čimbenike aktivnosti kože.

O mogućnostima današnje estetske dermatologije najbolje je razgovarati s dermatologom koji će uzevši u obzir vašu dob, trenutno stanje kože, fiziološke procese u koži i vaše želje te zajedno s vama doći do odluke kojim tretmanima biste se trebali prepustiti.

Preporuka dr. Sanje Vrčić

dermatoloski tretmani

“Moja preporuka je da se odlučite za dermatološke postupke kojima ćete potaknuti svoju kožu na pojačanu aktivnost kako bi se usporilo starenje kože, kako bismo joj vratiti njezinu vlastitu čvrstoću i elastičnost, sjaj i vlagu. Na taj način ćemo očuvati mladost kože koliko je to najviše moguće, a da pritom sačuvamo vlastiti izgled i ne mijenjamo svoju jedinstvenu prirodnu ljepotu.”

Doktorica Vrčić sve zainteresirane poziva na pregled i razgovor u Polikliniku Hilarus, a za članice je osiguran i popust od 10% na sve tretmane.

Foto: privatna arhiva Tanje Vrčić, Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Noćni život ili noćni podoj: Nina Beg o pokušaju održavanja posla...

Od pojave, nastupa, kostimografije i šminkanja, Nina Beg stručnjakinja je u organizaciji zabavnih događaja. Međutim, put nije cijelo vrijeme bio lagan...