Anamarija Pažin Morović otkriva kako napraviti detoks organizma u novoj godini

Početak je godine i novogodišnjim odlukama smo još uvijek dosljedni. Sigurno vam je na popisu odluka o poboljšanju zdravlja, fizičkog i mentalnog. Aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović nam otkriva zašto je detoks odličan način poboljšanja našeg zdravlja. Jednostavno ga je napraviti, a donosi kvalitetne rezultate. U ovoj godini naučite biti prioritet sami sebi.

Ako je žena dobro, svi su dobro

Iako je završila Ekonomski fakultet, Anamarija Pažin Morović brzo je shvatila da to nije zanimanje kojim se želi baviti, barem ne cijeli svoj život. Susret s aromaterapijom prije 17 godina za nju bio je sudbina.

Danas vodi Laurus Slow Spa, studio za aromaterapiju u kojem je svoje dosadašnje iskustvo spojila u wellness koncept u kojem potiče žene na kvalitetan način života.

„Primijetila sam da atmosfera u obitelji u većini slučajeva ovisi o ženi. Ako je žena dobro, ako se ona dobro osjeća to se prenosi na cijelu obitelj. Ako nije ona, nije ni ostatak obitelji.“

Tipična zaposlena žena doživljava visoku razinu stresa, ne zna kako se kvalitetno njegovati te koristi svakakve preparate koji zapravo ne pomažu njezinoj koži. „Motiviram svoje klijentice, ali i sve žene da koriste prirodnu kozmetiku koju same pripravljaju te da stvore kućni wellness. Mjesto gdje će se regenerirati te vratiti sebi i prirodi.“

Iz toga razloga stvorila je detoks program koji je dostupan svima.

Povezano:

Holistička detoksikacija – program oslobađanja od nepotrebnog

Ubrzani način života dotiče svaku ženu, a kako ne može pristupiti svakoj ženi, odlučila je iskoristiti društvene mreže za to. „Stvorila sam Facebooku grupu Holistička detoksikacija gdje žene mogu dobiti besplatne programe. Dijelim savjete i recepte kako napraviti prirodni detoks, pomladiti se, njegovati kožu, riješiti se celulita. Moram reći da imam iznimno dobre rezultate.“ Svatko tko želi može se priključiti grupi Holistička detoksikacija i pronaći nešto za sebe, može se pridržavati cjelokupnog programa ili jednog dijela, učinci zasigurno neće izostati. Za koji dan kreće novi program detoksikacije, postblagdanski.

detoks

Brojne žene šalju upite o tome kako uz silne obaveze napraviti i kućni wellness. Anamarija ističe kako je temelj promjena navika, a ne uvođenje novih. Cilj programa je osloboditi se nepoželjnih, starih navika te napraviti mjesta za nove. Program se sastoji od 5 koraka:

  1. Detoksikacija iznutra: Najvažniji dio je post od šećera i rafinirane hrane
  2. Detoksikacija izvana: Kućni tretmani, detoks i oblikovanje tijela, može se raditi u kombinaciji s tretmanima u Laurusu. Tu spada i Beauty Detox što uključuje korištenje „žive“, prirodne kozmetike, one slične našoj koži, koja ne zagađuje tijelo ni okoliš.
  3. Mind Detox: Meditacije, post od interneta
  4. Detoks prostora: Oslobađanje prostora od svega što nam ne koristi (odjeća, namještaj, knjige)
  5. Kretanje: Najprirodnije stanje čovjeka je kretanje.

Prvi važan korak u mijenjaju navika je post od šećera. „Za to ne treba puno vremena jer ne morate ništa uvoditi, a dovodi do odličnih rezultata. Koža se proljepša, izgubi se višak kilograma, a naraste cjelokupna razina energije.“

Kako bi koža ostala hidrirana, umjesto kreme za lice koristi se hladno prešano ulje. „Možete odabrati ulje ploda divlje ruže ili avokadovo. Potrebno ga je nanijeti na mokru kožu. Kroz ovaj tretman moje klijentice shvate da nisu potrebni silni tretmani i da se jednostavnim trikovima može puno toga napraviti.“

Želja joj je motivirati žene da održe svoje zdravlje i ljepotu. „Moj način wellnessa je ljepota, opuštanje i detoksikacija. Vjerujem da svaka žena tako može probuditi prirodnu ljepotu te joj nisu potrebni plastični kirurzi i druge agresivne metode.“ Kad se oslobodite svega nepotrebnog, osjetite lakoću, više energije, a tijelo postane lijepo oblikovano, tonus poboljšan, lice, koža i kosa izgledaju zdravo i svježe.

Kako smanjiti stres?

Istraživanja su nebrojeno puta pokazala kako je stres važan faktor u narušavanju našeg zdravlja. Anamarija i sama doživljava stresa, a kako bi smanjila njegov utjecaj prakticira meditacije. Kad joj dolaze klijenti u studio, ona mora biti u miru sa sobom. „Sve o čemu pišem i sama primjenjujem. Slažem se da u životu postoje stresne situacije i negativne emocije i treba ih biti. Samo treba paziti da nas te loše emocije ne pojedu i ne potroše. Tijekom rada na sebi, uspjela sama postići to da moj mir ne ovisi o vanjskim okolnostima i ljudima.“

Stava je da je čovjek savršeno biće te da naša intuicija zna što je najbolje za nas. „Koliko god nam govorili drugačije, uvijek jasno znamo što želimo. Važno je slušati glas iznutra“, zaključila je. Živ i zdrav čovjek može ostvariti sve što poželi.

detoks

Priprema, pozor, detoks!

Mali seminar o detoksikaciji. Dođite po svoj detoks program!

  • jednodnevni detoks program
  • tjedni detoks program
  • detoks program u 40 dana

Odaberite najbolju varijantu za sebe, dođite u subotu po dozu motivacije za detoks!

Kotizacija iznosi 100 kn. Seminar će se održati u studiju Laurus Slow Spa u Radićevoj ulici 15 u Zagrebu. Vrijeme održavanja je subota 11.1.2020. u 11 sati. Svaka polaznica dobit će detoks piling od grejpa i limete – ritual kojim započinje svaki detoks program!

Foto: Unsplash, Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -