5 jednostavnih načina za detox organizma u samo 24 sata

Iako svi volimo uživati u obilnijoj hrani, posebice za vrijeme blagdana, proljeće je pravo vrijeme za detox organizma. Spor metabolizam često je posljedica nedovoljno sna, nezdrave prehrane i nedovoljno kretanja. Srećom, male promjene čine čuda i u samo 24 sata možete napraviti detox svog tijela.

1. Dobro se naspavajte

Osim što je dobar za vaše zdravlje, san je i pogodan za ljepotu. Nema boljeg načina od punjenja baterija od sna. Pazite da svaku večer idete na počinak u isto vrijeme, te se dobro naspavate. Prije spavanja popijte čaj od kamilice i pročitajte, a izbjegavajte tehnologiju i tešku hranu te piće.

2. Popijte veliku času vode kada se probudite

Stari trik koji pali, što više vode, to bolje. Mnogi se nažalost ne pridržavaju ovog pravila pa i često ne piju dovoljno vode tijekom dana. Kada se ustanete, kako biste pokrenuli svoj metabolizam, popijte veliku času hladne vode. Na taj način ćete regenerirati i hidratizirati sve stanice u tijelu.

3. Rastegnite se

Iskoristite svaku pauzu kako biste odvojili trenutak za sebe, duboko udahnuli te se rastegnuli. To može biti kratka seansa yoge ili pilatesa, bitno je da se nakon nje osjećate dobro.

4. Jedite laganiju hranu

S ovom jednostavnom navikom možete krenuti već danas, i usvojite je na duge staze. Lagana hrana će učiniti čuda za vašu probavu, ali i izgled. Izbjegavate tešku hranu i okrenite se varijantama jela koja će vas zasititi, ali istovremeno dati energiju.

5. Izbjegavajte alkohol

Kako bi vaš detox plan uspio, odreknite se alkohola, bar na neko vrijeme. Čašica vina dnevno neće napraviti nikakvu štetu, ali redovita konzumacija alkohola će negativno utjecati na vaše tijelo. Radije popijte čaj ili kraljicu svih napitaka, vodu. Uz ovih pet jednostavnih pravila, detox nikad nije bio jednostavniji. Krenite već danas!

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -