Prepoznajte prednosti digitalizacije i stvorite ured budućnosti!

Digitalizacija je ušla na velika vrata i velikom brzinom. Transformacija koju donosi postavlja sasvim nova pravila poslovanja te nepovratno mijenja načine poslovanja i industriju. Zašto je potrebno pravovremeno prepoznati i implementirati njezine alate?

Neopipljiva stvarnost

Poslovi koji su još nedavno predstavljali napredna rješenja, sada su prošlost. Sjetite se samo kako smo dokumentaciju čuvali na disketama, zatim smo koristili CD/DVD i USB stickove, a danas dokumentaciju pohranjujemo u „oblake“.

Oslobađanje od nepotrebnih fizičkih dokumenata i prelazak na „paperless“ oblik poslovanja ne predstavlja luksuz, već temelj efikasnog i uspješnog poslovanja u današnjem poslovnom svijetu. Tu se ne misli samo na digitalizaciju poslovanja prema kupcima, već se veliki naglasak stavlja na digitalizaciju iznutra.

Neizbježne promjene dolaze

Bez potpunog istraživanja i usvajanja mobilnog tijeka rada, tvrtke će se suočiti s izazovima kao što su fragmentirani korisnici, spori procesi, nedostatak pristupa i smanjena mogućnost zaštite podataka. Ulaganje u digitalizaciju je dugoročno isplativo ulaganje u budućnost.

Poduzeća koja se ne prilagode i ne prihvate digitalizaciju sve će se više boriti s administrativnim i financijskim poteškoćama te će na kraju, jednostavno, nestati s tržišta. Ukoliko radite u malom ili srednjem poduzeću sigurno ste svjesni da je promjena uvijek teška, ali neophodna. Mijenjanje nečeg uhodanog i rutiniranog, uvijek izaziva odbojnost zaposlenika. Skepticizam prema novom i digitalnom, strah od nemogućnosti savladavanja novih tehnologija te nedostatak IT resursa prepreke su s kojima se svi susrećemo.

Srećom, postoje sjajna rješenja, koja uzimaju u obzir ove izazove, ali i dalje nude jednaku pojednostavljenost implementacije i kontinuiranog upravljanja. To su rješenja koja odgovaraju trenutnim potrebama, ali i koja rastu s poduzećem. Treba prihvatiti promjene koje novo vrijeme donosi, pretvoriti ih u svoju prednost nad konkurencijom i stvoriti ured budućnosti!

Autor: Andrea Buljan, Oganj d.o.o.

Foto: CANON

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više