Dijete na poslu?

Dijete na poslu s vama – kako vam se čini ta ideja?

Moja partnerica Martina i ja vodimo djecu s nama na većinu sastanaka, uglavnom na neformalne sastanke- kave. Budući da djeca ne mogu biti bezgranično mirna (moja 3-mjesečna Eva uglavnom spava, njena 9-mjesečna Amelie već stvara probleme:-)), to čini sastanke ultra efikasnima:-)!

Dijete na poslu svaki dan

Prema Businessweeku-u, danas u SAD-u oko 180 kompanije ima praksu da roditelji mogu dovesti djecu sa sobom na posao. To je jedan od načina osiguranja da se žene vrate na posao nakon rođenja djeteta, jer SAD nema plaćeni porodiljni dopust (samo 12 tjedana neplaćenog dopusta). Praksa se odnosi na djecu do godine dana i školarce koji mogu doći na posao nakon završetka škole.

Michael Belenky, CEO Zutana, proizvođača dječje odjeće, kaže da im je puno jednostavnije bilo dozvoliti da roditelji dovedu djecu na posao nego pronaći zamjenu kad netko uzme porodiljni,  jer su bili mala tvrtka kad su krenuli s programom. Očevi i nebiološki roditelji također mogu koristiti ove pogodnosti.

Dijete na poslu ipak ne u svakoj dobi

dijete na poslu
Vincent Kessler/Reuteurs

Kompanije koje imaju ovakve programe obično roditeljima koji dovode djecu osiguraju poseban ured za taj period. Na taj način roditelj može brzo reagirati ako se dijete rasplače bez ometanja ostalih u radu.

Licia Ronzulli, talijanska članica Europskog parlamenta svoju kćerku vodi na posao od kad je imala 6 tjedana. Time je izazvala veliku medijsku pozornost: “To je bizarno. Radimo toliko stvari u Europskom parlamentu i nema interesa medija. Onda ja dođem s bebom i svi me žele intervjuirati. To je bila prvenstveno majčinska a ne politička gesta. Htjela sam ostati s mojom bebom što je duže moguće i podsjetiti ljude da mnoge žene nemaju mogućnost dovesti djecu na posao kao ja i da nešto moramo poduzeti po tom pitanju”. Do sada još nema nikakvih rezultata tih nastojanja.

Kako je njena kćerka sve veća, sve je aktivnija u Parlamentu, tako da je dobila i negativne kometare da zbog djeteta u Parlamentu niti ona niti njeni kolege ne mogu raditi svoj posao.

Krevetić moje tromjesečne Eve se nalazi iza mog radnog stola i nas dvije radimo tako cijeli dan. Ne vidim razloga zašto moja 6-godišnja Paola koja sad kreće u školu ne bi mogla doći na posao kod mene i pisati zadaću, što vi mislite? Ili da nakon isteka porodiljnog od 6 mjeseci beba ide s mamom na posao dok ne krene u jaslice?

 

Prethodni članakKako do zdravlja
Sljedeći članakErasmus za mlade poduzetnike

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

4 KOMENTARI

  1. To bi meni bilo baš krasno. Eto, dijete bi moglo gledati svaki moj pregled u ginekološkoj ambulanti, ili svaki pregled UZVa koji obavljam, ili bi, recimo, moglo nazočiti hitnom carskom rezu, ili, još bolje, teškoj velikoj operaciji na abdomenu karcinoma ovarija…jako zgodno…ne rade svi uredski, fin i čist posao, sa krevetićem iza stola!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strateški poslovni dizajn

Razvijte poslovanje kroz strateški poslovni dizajn

Upoznati ste s različitim metodologijama i alatima i još uvijek se pitate kako stvoriti uspješne poslovne transformacije dizajnom usmjerenim na krajnjeg...