Oduševljeni smo stilskom preobrazbom zagrebačke agencije za nekretnine koju potpisuje Cvijet Kreativa

Poslovni prostori nerijetko su „zagušeni“ sitnicama koje preplavljuju stolove i ormariće i tako onemogućuju kreativan rad i atmosferu pogodnu za uspješan rad. Iz tog razloga urede je potrebno održavati i dekorirati s obzirom na funkciju, ali i trendove. Donosimo priču o upravo jednoj takvoj transformaciji pod vodstvom naše Maje Kauzlarić iz tvrtke Cvijet Kreativa.

Novo ruho agencijskog prostora

Preuređenje ove agencije za nekretnine započelo je inicijalnim briefom u kojem je klijentica iznijela svoju viziju.

„Zahtjevi klijentice bili su da se prostor osvježi, ali uz zadržavanje postojećeg namještaja, koji je dosta diktirao daljnje detalje u dizajnu. Želje klijenata su okosnica, a mi smo tu da prepoznamo ono što klijent želi. Naravno, uz našu dizajnersku kreativnost trebamo stvoriti nešto novo i sugerirati ono najbolje kako bi krajnji rezultat bio original“, započinje Maja.

Naglašava kako prostor uvijek treba biti ugodan i u skladu s djelatnosti ureda.

„Budući da se radi o agenciji za nekretnine, prostor je svakako trebao predstavljati moderan i svjež pristup u agencijskoj djelatnosti. Sve to navelo me na stvaranje svijetlih i čistih linija.“

dizajn uredskog prosora
Prije/poslije

Postojeći namještaj diktirao je kompletan dizajn ovog konkretnog prostora, a krajnji rezultat trebao je biti spoj staroga i novoga. Upravo novi detalji povezali su tople tonove već postojećih radnih stolova i ormara. To su ovom konkretnom slučaju bila rasvjetna tijela koja su svojom kombinacijom bakrene i bijele boje odigrala dosta veliku ulogu u povezivanju kompletnog dizajna poslovnog prostora.

„Bijela je boja u konačnom dizajnu prostora dominirala kao osnovna jer sam pomoću nje nastojala povratiti dimenziju „praznog platna“ na kojem se onda stvaralo sve ostalo. Pomno odabrane tapison ploče, moderna vrata za sobu za sastanke, vrhunske stolice za djelatnike i moderne linije za klijente – sve je to malo po malo, prvo na papiru, a onda i u stvarnosti, stvaralo završni vizual.“

dizajn uredskog prostora

Detalji koji čine razliku

Veliki sat koji u uredu „hvata“ poglede već je bio dio prostora, ali Maja je u njemu uvidjela ponešto drugačiji potencijal. Naime, prije se nalazio na mjestu kod ulaza gdje su se primali klijenti, a bio je sakriven iza stola jedne od djelatnica.

„Postojeći sat činio mi se kao dobar detalj pa sam ga svakako htjela unijeti u prostor jer sam primijetila da klijentica voli neobičnije satove. Ipak, postojeća pozicija nije mi se činila prikladnom. Naime, kada klijenti dolaze u prostor svakako je poželjno da se osjete dobrodošli. Direktan pogled na sat dok sjede možda nije najsretnije rješenje jer bi mogli poručiti da nemamo vremena za njih i da se moraju žuriti kako bi iznijeli svoje želje.“

Zato je odlučila premjestiti sat u sobu za sastanke jer je vrijeme tamo – itekako važno.

„Površina je bila idealne veličine za tako veliki sat koji je sada mogao doći do izražaja više nego na prethodnoj lokaciji. Tada smo još dodatno poigrali sa tapison pločama na podu ispred sata, umjesto ukrasnim tapetama ili nekom bojom.“

dizajn uredskog prostora

Još jedan detalj dao je poseban touch ovom poslovnom prostoru. Na zidu nasuprot sata bile su postavljene slike koje je klijentica htjela zadržati. One su se savršeno uklopile jer su svojim bojama dale razigranost svijetlom prostoru, ali na način da ne zaguše prostor pretjeranim detaljima jer bi se time izgubila niti vodilje ovog uređenja, a to su – moderne i čiste linije.

Posvećenost dizajnu i kvaliteti

Ovakva transformacija zahtijeva znanje, trud, ali i vrijeme. Dok su najgrublji radovi trajali tek dva tjedna, kompletno uređenje trajalo je nešto duže.

„Proces od prvih skica i troškovnika, odabira materijala, radova u samom prostoru, do odabira završnih detalja, trajao je nekoliko mjeseci. Skidalo se sve, od ploča na stropu do postavljanja novog stropa sa svim novim rasvjetnim, razglasnim i pregradnim elementima. Tu su bili i podovi sa slaganim tapison pločama, kao i narudžbe rasvjetnih tijela koja nisu odmah bila na raspolaganju u Hrvatskoj.“

Iako je, kao što potvrđuje i ovaj slučaj, dostupnost ponekad ograničena, Maja kaže kako za predanost i volju nema prepreka.

„Obzirom da pratim inozemne trendove, ima dosta toga što bih voljela da nam je pristupačnije, kao i da barem bliže nama, u Europi, postoje zastupništva za neke linije proizvoda namještaja. Ipak, kada smo uređivali vlastiti prostor, neke smo elemente i namještaj sami dizajnirali i izrađivali jer, kada dođe inspiracija, nema da nečega nema ili da se nešto ne može! Samo to onda najčešće bude puno skuplje“, naglašava.

dizajn uredskog prostora
Prije/poslije

Usprkos određenim izazovima i ograničenjima, proces uređenja ove agencije za nekretnine završen je na zadovoljstvo svih strana.

„Nama je na kraju cijele priče najvažnije upravo zadovoljstvo klijenta i zaposlenika jer to znači da smo uspjeli prepoznati njihove želje i potrebe te da smo napravili dobar posao. Sve ovo ima smisla ako se ljudi koji borave u tom prostoru osjećaju bolje nakon renovacije. A onda se to prenosi i na posao“, zaključuje Maja.

Foto: Cvijet Kreativa, Dom Ekspert

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

p&g mamforce

Direktorica P&G-a: ‘Potencijal treba njegovati, a dobar kadar zadržati’

Svako radno okruženje ima svoje specifičnosti i svoje izazove. Male tvrtke, žensko poduzetništvo, velike kompanije, multinacionalne korporacije. Što je teže i...