Dizajnerica Vedrana Šehagić otvorila trgovinu FOCH u centru Zagreba

Dizajnerica Vedrana Šehagić već dugi niz godina uspješno plasira FOCH u suradnji sa četrdesetak prodajnih partnera u Hrvatskoj i regiji, a na Dan žena je otvorila prvu vlastitu trgovinu.

Savršen business casual odabir za urbanu ženu

U samom srcu Zagreba, u Gajevoj 4, FOCH nudi najbolje od svoje ženske kolekcije prepoznatljive kao savršen business casual odabir za urbanu ženu.

Popularna glumica Mila Elegović proglasila je trgovinu otvorenom simboličnim rezanjem vrpce nakon čega je slijedila modna revija.

„Ponosna sam što mogu „kumovati“ otvorenju trgovine jednog hrvatskog brenda! FOCH ima sjajnu kolekciju koja je nosiva u svakoj prigodi, a meni osobno su najdraže bunde koje su zaštitni znak ove modne marke i koje Vedrana Šehagić dizajnira s osobitom ljubavlju“,  rekla je Mila Elegović.

Među brojnim gostima na otvorenju su bili Tihana Harapin, Nenad Korkut, Durđa Adlešić, Suzy Josipović Redžepagić, Elizabeta Gojan, Sanja Pilić, Ivana Matić, Martina Matušin, Nataša Svekler, Petra Grgičević Grčić, Zora Bjelousov, Lucija Biondić, Jasna Bilušić i Anita Malenica. Misica Antonija Gogić koja je prošle jeseni bila zaštitno lice FOCHA na svečanom otvorenju je prvi puta pokazala svoj trbuščić i obznanila sretnu vijest da u kolovozu očekuje bebu.

Veliki uspjeh brenda Avenue Foch Paris

Vedrana Šehagić je magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a još kao studentica započela je suradnju s francuskom modnom kućom specijaliziranom za proizvodnju ekološkog krzna. Ta iznimno uspješna suradnja rezultirala je samostalnom kolekcijom koja je predstavljena  2010. na Fashion Weeku pod vlastitim brendom Avenue Foch Paris, a najbolji komadi iz te kolekcije uspješno su se prodavali u Hrvatskoj i regiji, ali i u kolijevci visoke mode Parizu!

Foch se tijekom godina razvio u restpektabilnu modnu marku, a Vedrana u okviru njega dizajnira nekoliko linija muške i ženske odjeće koje se najbolje mogu opisati kao business casual.

Posebnost Focha je činjenica da je to proizvod temeljen na međunarodnoj suradnji – hrvatski dizajn, vješta hrvatska, talijanska, bosansko-hercehovačka i grčka izrada te tkanine vrhunske kakvoće redom iz europskih zemalja. Foch je danas prisutan u 40-ak trgovina u Hrvatskoj i regiji.

Vedrana Šehagić se tijekom studija okušala i na različitim modnim natječajima, a osobito je ponosna na pobjedu koju je odnijela 2011. na natječaju Triumph Inspiration Award. Nagrađenim korzetom Vedrana je predstavljala Hrvatsku na završnom natjecanju u Berlinu, a njena vrlo zahtjevna rekonstrukcija renesansnog modela u futuristički, oduševila je publiku i članove žirija.

Suradnju sa svojim fakultetom Vedrana je nastavila do današnjih dana i to na polju ispitivanja moderne tehnologije tekstilne industrije i inžinjerstva, a kruna te suradnje je objava nekoliko znanstvenih radova.

Ova neumorna dizajnerica u svojoj je bogatoj karijeri pronašla vremena da surađuje i s drugima pa su tako nastale kolekcije za modne marke Arena, Bellissima, Granoff, Mieux que Vrai i Ballis furs.

Najviše ambicija Vedrana ima za znanstveni rad i svoje prvo „modno dijete“ – Avenue Foch Paris. Planovi za daljni proboj Focha na Europsko pa čak i svjetsko tržište nisu nerealni i ostvaruju se korak po korak, s mnogo strpljenja i upornosti – baš onako kako Vedrana gradi svoju poduzetničku i dizajnersku karijeru.

WiA članice imaju 10 posto popusta na cjelokupan asortiman trgovine FOCH.

Foto: Domagoj Biondić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

 1. Poštovana Vedrana,
  čestitam na otvorenju butika Foch u centru Zagreba koji je još jedna kruna u nizu Vaših poslovnih uspjeha. Ja sam doktorirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu i u 15 god. kontinuiranoga rada imam niz i samostalnih projekata. Nastavak poslovne karijere vidim u Ledu jer tamo mogu ostvariti sve od savršene kontrole, statistike do inovacija.
  Sigurna sam da ćemo se upoznati i surađivati.

  Lijepi pozdrav !
  dr.sc. Brankica Sobota Šalamon

 2. Postovana gdo. Brankica,
  Svakako bi bilo lijepo da se upoznamo, drago mi je cuti za Vase poduzetnicke uspjehe.
  Mozete mi se bilo kada obratiti na mail [email protected] za sastanak, a naravno ocekujemo vas i u Foch trgovini.
  Saljem lijepi pozdrav!

  Vedrana Sehagic

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...