Organizirajte idealnu djevojačku zabavu za vašu najbolju prijateljicu

Pomagali ste u izradi revera, bili ste vjerni suputnik u potrazi za savršenom vjenčanicom i slušali ste svaku dilemu koja joj je pala na pamet. Došlo je vrijeme da se obje zabavite na savršenoj djevojačkoj zabavi ali postoji jedna sitnica – vi ste zaduženi za organizaciju.

Za realizaciju nezaboravne djevojačke potrebno je puno komunikacije, a to može biti pravi izazov kada se bavite djeverušama, ostalim uzvanicama i samom mladenkom čiji je raspored prije vjenčanja ionako već prepun.

Vrlo je zahtjevno uskladiti raspored većeg broja ljudi, naći datum koji svima odgovara, nastojeći odrediti grupni budžet… A zatim to sve uskladiti i s očekivanjima jedne od vama najdražih osoba na svijetu koja mogu biti, pogotovo u današnje vrijeme, pod utjecajem različitih suludih stvari koje je vidjela na društvenim mrežama. Treba li napomenuti da su mladenkama u očekivanju “najvažnijeg dana u životu” živci nerijetko dosta tanki?

Kada razmislite o čitavoj logistici planiranja zabave, ispadne kao da imate posao sa punim radnim vremenom. Donosimo vam zato mali „priručnik“ nekih stvari na koje biste mogli obratiti pozornost kako bi djevojačka zabava prošla bez problema, a vi sa što manje stresa.

Pitajte ju što želi

Ne uključuje svaka djevojačka zabava stripere, rekvizite i lente ukrašene natpisom „Team Bride“. Nemojte da vas u planiranju zabave povede onaj koncept koji ste viđali u američkim filmovima i imajte na umu da ne sanjaju sve mladenke o skakutanju po noćnim klubovima noseći veo (ali ako to želi, čuvajte svu svoju energiju za nju)!

Razmislite o osobnosti svoje prijateljice i pokušajte isplanirati nešto za što ste sigurni da bi voljela raditi, a da je unutar vašeg budžeta – bilo da je to obilazak vinarija, karaoke u baru, druženje u spa centru ili pjevanje uz tamburaše. A ako niste sigurni, jednostavno ju pitajte!

Bez nepredviđenih troškova

Obratite se grupi s procjenom troškova za zabavu i predložite da vas pojedinačno kontaktiraju u slučaju bilo kakvih nedoumica. Jasno navedite drugima što ste sve uključili u troškove, a što niste (npr. večera, piće, prijevoz, rekviziti, pokloni). Budite realne i ne očekujte da će svima biti prihvatljivo ono što je vama, tim više što se bliži i samo vjenčanje, pa će biti troškova za poklon, a vjerojatno i haljinu, frizuru…

Iako je uvriježeno mišljenje da mladenka za djevojačku ne sudjeluje u troškovima, moguće je da će i ona htjeti sudjelovati, pogotovo ako ima nekih posebnih zahtjeva.

Vodite računa o vremenu

Pošaljite grupnu poruku, po mogućnosti mjesec – dva prije zabave, kako bi drugi imali vremena organizirati se, pogotovo ako moraju putovati. Čak i ako djevojačka nije još razrađena do najsitnijih detalja, odmah ćete znati odgovara li svima predloženi datum i imat ćete vremena za eventualnu prilagodbu planova.

Ovu biste priliku mogli iskoristiti i za dogovor oko budžeta –  napravite okvirni troškovnik i korigirajte ga u komunikaciji s drugim uzvanicama.

Detalji čine razliku

Ako ste perfekcionist i težite k tome da djevojačka zabava ispuni i vizualna (čitaj:Instagram) očekivanja, razmislite o nabavi personaliziranih poklona, rekvizita i različitih ukrasa.

Hrvatski brend Poklon dobra ideja, na svom webshopu nudi mogućnost kupnje unikatnih okvira za slike, planera i ručno oslikanih personaliziranih drvenih kutija u koje biste mogli staviti zajedničke fotografije ili neke sitnice koje će mladenki ostati uspomena na ovu nezaboravnu večer.

U zadnje su vrijeme također popularni i različiti cvjetni vijenci za kosu, koje uz malo truda možete napraviti i same. I naravno, ako želite, odredite dress code. Ako se odlučite za ovaj korak, pokušajte da on uključuje jednobojnu odjeću, za koju je vjerojatnije da će ju svatko imati u svom ormaru. Nastojte ne stvarati drugima dodatni trošak ako on nije potreban.

Ne zaboravite na prijevoz!

Nakon određivanja mjesta djevojačke zabave, razmislite o tome kako će sve uzvanice do njega doći. Ako ste iznajmili kuću s bazenom na nekom romantičnom brdašcu, ključno je osigurati transport za one djevojke koje ne voze, pogotovo ako nije u blizini javnog prijevoza.

Ne odgađajte ovaj korak do zadnjeg časa, raspitajte se o cijenama i na vrijeme rezervirajte prijevoz, kako biste izbjegli nepotrebne probleme i „izvanredne situacije“.

Zadržite “hladnu glavu”

Vi ste zaduženi za realizaciju show-a. Nemojte previše piti i imajte na umu da je zvijezda večeri mladenka. Pazite i da drugi ne pretjeruju i da se dobro zabavljaju, jer ništa ne uništava zabavu brže od mučnine i loše volje.

Ako su na zabavi okupljeni ljudi iz različitih okruženja – kolegice s posla, članice obitelji ili neke druge prijateljice koje možda ne poznajete, pokušajte organizirati neku aktivnost kako biste se svi bolje upoznali.

I mladoženja može sudjelovati

Možda neće svi biti fanovi ovog prijedloga, ali osobno mi se sviđa ideja uključivanja zaručnika u djevojačku zabavu. I ne, pod time ne mislim da ga pozovemo da se druži sa svim curama na zabavi.

Možete ga zamoliti da snimi simpatičnu video poruku koju ćete mladenki reproducirati na početku večeri, ili da pripremite kratki kviz sa pitanjima i odgovorima vezanim za njega, u kojemu mladenka mora popiti jednu kratku ili pojesti komadić torte za svaki odgovor koji pogriješi. Na ovaj će način i zaručnik biti dijelom zabave, što će zasigurno razveseliti i vašu bride-to-be!

Koja je najbolja djevojačka zabava na kojoj ste vi bile? Koju biste stavku još dodale na popis? Komentirajte na našem Facebooku ili Instagramu i pomozite svim budućim kumama i organizatoricama!

Tekst pripremljen u suradnji sa Poklon Dobra Ideja

Foto: Poklon dobra ideja/Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -