Do kraja godine na iPhone stižu novi emotikoni, među njima i žena koja doji i s hidžabom!

Emotikoni su u današnje doba postali novi jezik, kojim na vrlo jednostavan i točan način možemo izraziti svoje osjećaje, jer nekad to ne možemo opisati riječima.

Ovaj društveni fenomen prihvaćen je i u poslovnom svijetu, kada se nekoj poruci želi dati osobnost. Poruka „Da“ i poruka „Da :)“ se mogu drugačije shvatiti. No, treba pripaziti jer nisu uvijek primjereni. Možete ih koristiti za komunikaciju s članovima svog tima ili s ljudima s kojima  često komunicirate, dok ih trebate izbjegavati kod onih s kojima još nemate uspostavljen odnos.

Stižu novi emotikoni

Iako ih je još 1999. godine kreirao Japanac Shigetaka Kurita, masovno su se počeli koristiti tek 2011. godine. Trenutno je dostupno više od 2.600 emotikona, a više od 5 milijardi dosad je poslano samo preko Facebook Messengera.

Stoga bi bilo nevjerojatno da nisu dobili i svoj dan – 17. srpnja je tako proglašen Svjetskim danom emotikona. Tom je prigodom objavljeno i kako Apple uvodi set novih emotikona, koji bi svjetlo dana trebali ugledati još ove godine.

Kreirala ih je neprofitna grupa Unicode Consortium, a među njima najzanimljivi su svakako emotikoni koji prikazuju dojenje i hidžab. Osim emotikona s ljudskim likovima, bit će onih koji prikazuju hranu i piće, ali i emotikoni životinja i stvari iz prirode.

Žena koja doji i žena u hidžabu

Za emotikon žene koja doji zaslužna je jedna medicinska sestra iz SAD-a. Njeno ime je Rachel Lee, a kazala je kako svake godine gotovo tri milijuna majki u Americi doji. Zbog te velike zastupljenosti, smatrala je kako bi i takav emotikon trebao naći svoje mjesto među ostalima, a njezin prijedlog je prihvaćen.

Premda se čini trijavalno, emotikonima danas predstavljamo sebe i svoje živote i zato je osim ovog, prihvaćen i emotikon žene u hidžabu koji je još prošle godine predložila tada 15-godišnja Rayouf Alhumedhi. On prezentira 500 milijuna ljudi, ali jednako tako može predstavljati i druge vjerske običaje, primjerice Židove.

Osim njih možemo vidjeti muškarca s bradom, osobu koja meditira, ali mnoge druge koji su prikazani na stranici Applea. Svi oni biti će dostupni na iPhoneu, iPadu, Macu i drugim uređajima.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više