Kako kreirati dobar “sales pitch”?

U današnje vrijeme proizvodi i usluge su sve sofisticiranji i kompliciraniji.  Vi kao vlasnik vašeg proizvoda ste u većini slučajeva duboko u detaljima i vrlo lako ćete ih objasniti ostalim stručnjacima iz branše.

Dobar “sales pitch” ključan za komplicirane proizvode i usluge

Međutim, pravi kupci i korisnici puno puta ne razumiju tehnologiju koja stoji iza proizvoda, njih zanimaju samo koristi koje oni imaju od njega.  Stoga vaša poruka, vaš sales pitch mora biti jednostavna, jasna i sažeta jer u tih prvih 15 sekundi morate zadobiti pažnju i interes.

Carmine Gallo, trener komunikacijskih vještina je kreirao message map pomoću koje u tri koraka možete kreirati svoj sales pitch kojim ćete lako objasniti svojim kupcima čemu služi vaš proizvod i koje su njegove glavne karakteristike:

 1. Twitter naslov od 140 znakova

Na listu papira, ploči, slideu u Powerpointu nacrtajte krug. Upitajte se koja je ključna stvar koju želite da vaši kupci znaju o vašem proizvodu. Poruku morate sažeti na 140 znakova, kolika je dužina jednog tweeta.

2. Tri ključne značajke ili koristi od vašeg proizvoda

Ispod kruga nacrtajte tri strelice i ispod svake napišite tri ključne koristi koje vaš proizvod daje kupcima odnosno značajke po kojima se razlikuje od konkurencije.

3. Primjeri, priče, statistike

Ispod svake koristi dodajte kratke natuknice koje ju pobliže opisuju: statistike, kratke priče i slično koje će vam pomoći da date više detalja po potrebi.

Mapa na jednoj stranici daje sažetak vašeg cijelog biznisa i svi zaposlenici, ne samo prodajno osoblje bi trebali biti upoznati s njom jer ona odražava vašu viziju i misiju.

PROČITAJTE JOŠ:

5 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -