Doktorica Meri Bura osmislila Mulier metodu koja liječi uzroke bolesti koje liječnici i alternativci ne prepoznaju

Meri Bura, doktorica medicine, osnivačica je holističkog centra Mulier i kreatorica Mulier metode. Ova rođena Šibenka diplomu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu stekla je 1995. godine. Slijedilo je stjecanje radnog iskustva u Domu zdravlja i na hitnoj u Poreču, zatim 13 godina u farmaceutskoj industriji, gdje je radila u odjelu prodaje, odjelu za registraciju lijekova i u marketingu. Nakon toga je otvorila Holistički centar Mulier jer je to bio logičan nastavak njenog načina života – zdravlje, sport i edukacija.

“U to vrijeme sam se dodatno educirala četiri godine iz područja homeopatije, iz aromaterapije, a poslije sam predavala i na Aroma akademiji nekoliko godina. Završila sam dva tečaja za instruktora joge, te tečajeve za psihološko zdravlje – transakcijsku analizu i NLP. Sve to zajedno povezujem godinama u svojoj praksi. Naime, nisam bila zadovoljna načinom dijagnostike ni terapijama koje su dostupne.

Shvatila sam da uzroci bolesti leže u emocijama, a rješenja u liječenju hormonskih disbalansa i jačanju kralježnice .

Tako je nastala Mulier metoda prije 12 godina. Svaki dan se pokazuje da sam bila u pravu i da sam na pravom putu. Upravo radim na tome da strukturiram Mulier metodu na način da mogu druge liječnike i terapeute naučiti da rade na taj način – po Mulier metodi”, pojašnjava liječnica Meri Bura na početku našeg razgovora.

Kada je počelo vaše zanimanje za holističke metode te kako povezujete klasičnu medicinu i holistički pristup?

Klasična medicina neophodna je za bavljenje zdravljem drugih ljudi. Najprije zato jer vam ostavlja odgovornost prema pacijentu, stavljate svoj pečat, stavljate svoju karijeru i svoje znanje pred pacijenta. Jednom riječju imate – odgovornost. Osim toga, ogromna je razlika u znanju između liječnika i bilo koga tko se bavi zdravljem, a nije liječnik. Liječnici jednostavno znaju puno više i ne možete ih impresionirati čudotvornim napitcima. Znate i sami, da sva ta čuda traju vrlo kratko.

Liječnici su iz tog razloga distancirani, ali premalo dijagnosticiraju, često samo opisuju stanja pacijenta. Za razliku od njih, tzv. alternativci pak previše dijagnosticiraju i olako daju dijagnoze. No, druga strana medalje jest da se liječnici nedovoljno educiraju u području prirodne medicine.

Primjerice, u Njemačkoj liječnici opće prakse u 60 posto slučajeva koriste čajeve, homeopatiju, prirodne preparate, vitamine i minerale. Bilo bi lijepo da i naši liječnici dobiju ta znanja.

Mulier_2

Na koji način komunicirate s pacijentima, koje im sve mogućnosti nudite u holističkom centru Mulier?

Holistički centar Mulier postojao je u Zagrebu do prije jedne godine. Bio je to mjesto edukacije, predavanja, liječenja, vježbanja joge, masaža i tretmana. Kako sam iz privatnih razloga preselila u Dalmaciju, uskoro otvaram ordinaciju u Splitu. U ordinaciji će biti moguće konzultacije, pregledi i liječenje. Do tada, ali i nadalje radim intenzivno konzultacije preko Skypea, što se pokazalo vrlo učinkovito i praktično.

Kako izgleda komunikacija preko Skypea?

Preko Skypea radim zdravstvene konzultacije, a vrlo često obavljam razgovore sa ženama koje su uznemirene oko svoga zdravlja, oko okolnosti u svojem životu ili poslu. Ono što se pokazalo vrlo traženo i učinkovito su vođene meditacije preko Skypea. Dakle, kada dođem do uzroka problema, što je obično nakon jednog ili dva razgovora, dalje radimo na terapiji. Meditacija se pokazala jednom lijepom, ugodnom i učinkovitom metodom koja radi na podsvijesti, donosi mir, olakšanje i bistrinu misli. Uskoro ću imati i grupne meditacije.

Što je zapravo Mulier metoda?

“Mulier znači žena na latinskom. Moja metoda je jednostavno ženski pristup problemu i nalaženje nježnijih, humanijih rješenja na putu do zdravlja. Mulier metoda podrazumijeva da svaki pacijent dobije individualni terapijski plan, što znači da postoji plan i nema improvizacije. Tko se drži plana, taj dolazi do cilja. Plan je individualan i sadrži plan prehrane sa svim detaljima, plan uzimanja preparata i na kraju plan načina života – od vježbi disanja, načina ponašanja, sporta, liste knjiga za pročitati… Radi se o liječenju osobe, a ne liječenju jedne jedine bolesti. Jer nema neizlječivih bolesti, postoje samo neizlječivi ljudi. Ali i njima možemo pomoći. Najčešći klijenti su žene između 35 i 50 godina, menadžerice u burn-out sindromu koje traže pomoć ili one koje jednostavno žele vise i bolje za sebe.

Osmislila sam i program za firme “Karijera i zdravlje”, za edukaciju i preventivne programe zaposlenika. Osim što je korporativno zdravlje trend, ono je još više potreba jer radna populacija u dobi od 35 do 50 godina je najkritičnija i najpodložnija stresu.

Iz tog stresa kasnije nastaju degenerativne i kronične tegobe koja smanjuju kvalitetu života, smanjuju efikasnost radnog tima i donose izravne troškove firmi.

Što će još biti u ponudi kada svoja vrata ponovno otvori centra Mulier na splitskoj adresi?

U ordinaciji ću raditi terapije za burn out sindrom i hormonske poremećaje. To će biti jedna brza revitalizacija tijela. Naravno, radit ću i holističke preglede. A za revitalizaciju duha i emocija, uz mogućnost preporuke za preparate, radim Skype konzultacije.

Doktorica Mari Bura poziva sve zainteresirane žene koje žele više naučiti o sebi, o svojim POTREBAMA; hormonima, kako izliječiti BALANSIRATI štitnjaču i kako postići potpuno zdravlje, da se uključe na vikend radionici u Zagrebu 3. i 4. rujna.

Autor: Robert Peharda

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više