Ovo je pravi razlog koji motivira žene da izdrže dosadu na poslu

Dosada na poslu može izazvati frustraciju ili depresiju. Zato mnogi govore kako nije ništa manje opasna od preopterećenja poslom. Ona može ljude umoriti kao da su cijeli dan naporno radili, iako ispada da na kraju nisu ništa učinkovito napravili. Vrlo često se javlja kad jednostavno prerastete posao koji radite ili kad nemate što raditi, a dužni ste sjediti u uredu i čekati završetak radnog vremena. Što je zaista to što nas gura dalje?

Žene i dosadan posao

Četiri su autora svojim novim istraživanjem pokušali otkriti što ljude motivira kod takvog posla i kako izdrže. U istraživanje su uključili 1000 žena koje su radile računovodstvene poslove i to one koje su ručno trebale skenirati bar kodove s određenih kupona. U istraživanje su, osim podataka iz dnevnika, bila uključena i anketna pitanja gdje se testirala razina stresa i energije u razdoblju od dva tjedna.

Prema rezultatima ovog istraživanja žene je najviše motivirala – obitelj.

Da ih djeca, partneri, braća ili roditelji motiviraju ne čudi, jer većina radi kako bi mogla prehraniti obitelj, omogućiti im što bolji život, riješiti stambeno pitanje i slično. No, ovo je istraživanje pokazalo i kako im je zapravo ta njihova motivacija omogućila da postanu produktivnije i energičnije na poslu.

Žene koje su bile odgovorne za svoje obitelji, obradile su tjedno oko 10% više kupona od ostalih. Brojna istraživanja pokazala su i kako se žene teže odlučuju napustiti posao čak i ako ga ne vole, a osobito one koje su udane i imaju djecu. Što su dulje na nekoj poziciji, to im je teže otići.

One, dakle, u djeci i obitelji pronalaze potrebnu motivaciju da izdrže i dosadne poslove, a razmišljanje o njima ne odvraća im pozornost na poslu, već im pomaže da se što više posvete onome što rade.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više