Dove novom kampanjom potiče žene da budu više od prosjeka

Dove, brand kompanije Unilever, poznat je u svijetu po svojim proizvodima, ali i po tome što zagovaraju ljepotu svake žene, a svojim se kampanjama bore protiv stereotipa koji se danas nameću ženama putem medija. Dove je upravo iz tog razloga pokrenuo globalnu kampanju pod nazivom „Kampanja za stvarnu ljepotu“.

Dove kampanja # ChooseBeautiful

U sklopu globalne kampanje, Dove organizira svojevrsne mini kampanje. Tako je Dove pokrenuo kampanju # ChooseBeautiful te snimili kratki dokumentarac kojim su htjeli ohrabriti žene da svakodnevno odaberu da se osjećaju lijepima. No, sigurno se pitate o čemu se radi?

Dove je na ulazima šoping centara u pet svjetskih gradova (San Francisco, Šangaj, Delhi, London i Sao Paolo) postavio znakove na kojima je pisalo „lijepa“ i „prosječna“, a zatim su promatrali kako žene odlučuju na koji će ulaz ući. Neke nisu ni razmišljale, već su odmah krenule prema vratima iznad kojih piše „prosječna“. Tako je jedna sudionica ušla kroz vrata iznad kojih piše „prosječna“ te izjavila kako je svjesna da je to njen izbor i da će se sada dugo vremena pitati je li donijela dobru odluku.

Neke su žene odmah ušle kroz vrata iznad kojih je stajao znak „lijepa“, ali takve su žene ipak bile u manjini. Neke su ušle kroz ta vrata tek kada su došle drugi ili treći put, dok je primjerice jedna majka svoju kćer usmjerila prema vratima iznad kojih je stajao znak „lijepa“, nakon što je kćer krenula prema vratima „prosječna“.

„Da budem iskrena, bilo mi je pomalo teško suočiti se s tim odabirom – vidjeti te znakove i odlučiti se kroz koji proći, a pritom biti samouvjerena u odluci koju sam donijela“, izjavila je jedna sudionica pokusa.

Prema istraživanju Dovea, većina se žena (96%) ne bi opisala riječju „lijepa“, iako njih 80% vjeruje da ipak postoji nešto lijepo na njima.

„Žene svakodnevno donesu na tisuće odluka povezanih s njihovom karijerom, obiteljima i njima samima. Osjećati se lijepo je jedna od onih odluka koju bi žene svakodnevno trebale biti moći donijeti same“, izjavili su iz kompanije Unilever.

Ova kampanja slijedi prijašnju kampanju #SpeakBeautiful, kojoj je bio cilj povećati samopouzdanje korisnica na Twitteru i poništiti učinak negativnih tvitova na toj društvenoj mreži. Kampanja # SpeakBeautiful pokrenuta je za vrijeme dodjele Oskara, kada se na Twitteru pošalje najviše negativnih tvitova o sudionicama na crvenom tepihu.

Foto: Youtube ScreenShot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više