13.4. nam stiže druga konferencija za žene u građevini i povezanim industrijama!

Nakon uspješnog prvog izdanja prošlogodišnje Konferencije za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama., slijedi i druga! Cilj i ovogodišnje konferencije osnaživanje je žena iz industrije kroz dijeljenje iskustva i networking. Održat će se 13. travnja, a u nastavku donosimo zanimljivosti koje očekuju sve sudionike.

Žene u građevini

Građevina i povezane industrije oskudne su brojem zaposlenih žena. One u kompanijama te tih branši nisu gotovo nikad na vodećim pozicijama, kao ni vlasnice tvrtki. Arhitektice pak pokreću vlastita poslovanja, no često ostaju u mikro segmentu, dok se geodetknije susreću s predrasudama i u privatnom i javnom sektoru. U poduzetničke vode ulaze rijetko. Kako izgleda rad u industrijama koje su među muški najdominantnijima u svijetu, prikazat će govornici konferencije.


Pročitajte više: Željka Jurković: Ako ja ne mogu u crvenim štiklama hodati po gradilištu, onda to gradilište nije uredno


Muški predavač

Thiago Bornioti naći će se u žensko dominantnom društvu na konferenciji. Ovaj Brazilac ima više od 10 godina radnog iskustva u ljudskim resursima, a držat će predavanje o Colasu, međunarodnoj grupaciji za koju radi. Pričat će o težnji koju imaju, za izgradnjom radnog okruženja koje je raznolikije i inkluzivnije. Cilj je izazvati tradicionalno mišljenje da je građevina muško mjesto, te učiniti taj sektor primamljiviji ženama. Također, osigurati im uspjeh u poslovom smislu.

Ako sve ide kako treba, nešto nije u redu

Osiječanka Lana Krstanović također će stati za govornicu konferencije. Svoju osobnu priču o dugogodišnjoj borbi s bolešću upotpunit će onom poslovnom temom ‘Ako sve ide kako treba, nešto nije u redu’. Sa suprugom je pokrenula vlastiti biznis, tvrtku Genesis, koja je generalni zastupnik Husqvarna građevinskih strojeva za Republiku Hrvatsku. Već 18 godina gradi iskustvo u građevinskom sektoru, mnogim projektima. Izazovi s kojima se putem susrela, te kako ih je kriznim menadžmentom uspješno prebrodila, ispričat će sudionicima.


Pročitajte više: Mateja Košćak: Moj život u radnim cipelama i sa šljemom na glavi


Žene u cementnoj industriji

Pričama o mladim inženjerkama koje svoje karijere razvijaju u CEMEX-u, Mirela Kotarac svojom će prezentacijom pokazati tko su „Žene u cementnoj industriji“. Ova direktorica ljudskih resursa u CEMEX Hrvatska usredotočit će se na pitanje raznolikosti i uključivosti te kako politike i strategije pretočiti u akcije i djela koja pridonose položaju i zadovoljstvu žena u pretežito muškoj kompaniji.

Zanimljive i korisne teme samo su dijelić događaja edukativno-networking karaktera koji će se održati 13. travnja u Zagrebu. Prijave za sudjelovanje na drugoj Konferenciji za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industijama su otvorene, a sve potrebne informacije nalaze se ovdje.

Z centar pod kormilom žene inženjerke

Tajana Petljak iz Kamgrada u svojem će se predavanju osvrnuti na vlastita iskustva, pristup poslu i podijeliti svoja razmišljanja iz pozicije inženjerke. Pričati će o svim izazovima koji mogu nastati u izgradnji i kako se sa njima nositi u tijeku vođenja gradilišta, na primjeru rada na izgradnji Z centra.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -