Kako su dvije poduzetnice od organskih tampona napravile milijunski biznis

Prirodni tamponi startupa Lola iz New Yorka  po mjeri su svake žene. Iza ovog branda stoje dvije žene – Jordana Kier i Alexandra Friedman koje su zaslužne za tampone od stopostotnog pamuka (bez aditiva, sintetike, kemikalija i umjetnih bojila).

Tamponi Lola – proizvod za zdravlje žena

A kvalitetu ovih tampona su prepoznali i mnogi investitori, kao i celebrity osobe koje su odlučile uložiti u njega. Nakon manekenke i modela Karlie Kloss i glumice Allison Eilliams, sada se pridružila i glumica Lena Dunham, koja je izjavila kako je veliki zagovornik ženskog zdravlja i velika ljubiteljica tvrtki koje vode žene, stoji na portalu Forbes.

Iako nisu htjeli izaći u javnost s iznosima koji su dale ove javne osobe, objavili su da su povećali vrijednost kapitalnog fonda Series A za 7 milijuna dolara. Na samom početku svog poslovanja, osnivačice Kier i Friedman su se bojale kako će teško pronaći investitore za ovaj ženski proizvod, no čini se kako ipak nisu imale razloga za strah. A da je riječ o biznisu vrijednom milijarde dolara, govori i podatak objavljen u Built in NYC, koji predviđa da će do 2020. vrijediti i do 6,2 milijarde dolara.

Također, nedavno su dodali i ultra-tanke organske pamučne jastučiće s krilcima i pantiliner. A ono što ih također čini drugačijima je i način naručivanja – gdje samo žene koje se pretplate na dostavu ih mogu dobiti. Također, mogu odabrati između jedne ili dvije kutije od 18 tampona, ali i miješati ih – odnosno same slagati kutije s tamponima različitih veličina, kako bi zadovoljile svoje potrebe.

tamponi_Lola1Foto: Lola

Za Fortune su osnivačice podijelile kako u planu imaju i širenje svog tima te uvođenje novih proizvoda. Uz to, želja im je potaknuti žene da otvoreno govore o menstruaciji, jer je to vrlo često tema o kojoj se uopće ne priča i koju se ne shvaća ozbiljno, iako su prema istraživanju menstrualni bolovi jednako loši kao i srčani udar.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...