Zašto je employer branding temelj gotovo svih HR procesa u tvrtkama?

Employer brand ili brand poslodavca tema je koja se može jako pojednostaviti ili jako zakomplicirati. Ona zahtijeva niz novih vještina koje se do jučer nisu koristile u segmentu HR aktivnosti i zato je važno pojasniti o čemu se zapravo radi.

Ne možete prevariti zaposlenike

Upravljati employer brandom znači pozicionirati vlastitu organizaciju kao poželjno mjesto rada različitim modelima preuzetim iz domene marketinga i organizacijske psihologije. Svrha employer branda je osigurati kvalitetnije zapošljavanje kroz privlačenje boljih kandidata i onih koji će više odgovarati vašoj organizaciji. Također, želi se utjecati i na pozitivna iskustva rada trenutnih zaposlenika.

Često nedostaje znanja oko metodologije koja će rezultirati željenim ciljem. Važno je shvatiti kako primijeniti različite aktivnosti koje će utjecati na zadovoljstvo radom, brže i učinkovitije zapošljavanje te na koji način mjeriti uspjeh svojih aktivnosti.

Postoji puno razloga zašto je ova tema bitna za organizacije, a najbolje o tome govore svjetski primjeri, kao i rezultati uspješnijih tvrtki u Hrvatskoj koje se već intenzivnije bave razvojem i upravljanjem employer brandom.

Employer branding je zahtjevniji od korporativnog, odnosno proizvodnog brandinga jer su zaposlenici upoznati sa situacijom unutar tvrtke. Oni su dio iste organizacije i ne možete ih prevariti jeftinim trikovima i zanemarivati druge elemente bitne za njihovo zadovoljstvo poslom.

Izvrsna prilika za edukaciju

U organizaciji CareerCentra 20., 22. i 23. kolovoza održavaju se 2 intenzivna treninga pod nazivom Employer Brand Achiever i Employer Brand Leader. Pripremite se za sljedeću godinu s novim znanjima i aktivnostima koje ćete trenutno moći primijeniti u svojim organizacijama.

employer branding

Uz sveobuhvatan sadržaj treninga, omogućeni su dodatni benefiti za sve polaznike. Oni uključuju 2 sata individualnog savjetovanja, employer brand upitnike za anketiranje i employer brand audit metodologiju, 10 inovativnih ideja za employer brand aktivnosti, povrat novca ako tijekom treninga odlučite da niste zadovoljni bilo kojim segmentom, 20% popusta za korisnike CareerCentra i 60-odnevno besplatno korištenje CareerCentra za objave oglasa i online testiranje kandidata za posao.

Sva odgovori na dodatna pitanja o treninzima dostupni su na [email protected].

Prijave su otvorene, ne propustite odličnu priliku za učenje i razvoj!

Za one zainteresirane koji nemaju financijske prilike sudjelovati u ovim treninzima, CareerCentar osigurao je dvije besplatne kotizacije, a sve Women in Adria članice ostvaruju 15% popusta.

Foto: Unsplash, CareerCentar

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -