Ana Keglović Horvat: “Mnogo puta su mi klijenti rekli da su me angažirali baš zbog moje energije!”

Na Networking Breakfastu u zelenom ambijentu Riverside Golfa Zagreb naše su članice uz ukusan doručak i kavu iskusile neizostavno druženje i razgovor, kojem je uslijedilo predavanje Ane Keglović Horvat o energiji u biznisu kao ključnom sastojku opstanka i razvoja.

Keglović Horvat, iako diplomirana pravnica, u poduzetničkim je vodama kao konzultantica, trener i učitelj All level healing tehnike, bioterapeut i Theta healing praktičar. Svojim je predavanjem sudionicama uz vizualni prikaz, pričala o energiji u biznisu. Za predavanje ju je inspirirala rečenica koju je pročitala u knjizi – “Što bi vi radili u životu da vas nije strah ničega? Što bi radili u životu da vas nije strah što će ljudi misliti?” 

Kada želimo nešto više, treba preispitati što točno želimo 

Traganjem za onim što bi trebala raditi i kako bi objasnila energije o poslovanju i ono intuitivno, otkrila je bioenergo terapiju. Privatni problemi potakli su je da savlada nove vještine i preispita čime se želi baviti ostatak života.

Keglović Horvat posao vodi intuicijom i potaknuta je željom za novim izazovima. Iako to nije znala objasniti, promjene energije su joj pomagale i u prijašnjim fazama karijere, kada je obavljala poslove u digitalnom marketingu. Kroz različite kampanje je shvatila da je njezina svijest, energija i misli koju unosi u posao donose različite rezultate. “Stanje svijesti je ključno, ono će nas prenijeti preko problema ili baciti natrag. Kada dođete u teže faze, znate kako se osjećate,” objasnila je. Negativni osjećaji ne moraju biti nužno loši, jer nas mogu potaknuti da se pokrenemo. Podsjeća i da je teško razmišljati pozitivno kada nemate osnove poput novaca na računu. 


Pročitajte više: Ana Keglović Horvat: Zašto trebate osobu koja će vjerovati da možete jahati jednoroga?


Svaki dan treba raditi; ustati i otići na posao

Kada je na papir stavila što je sve postigla u karijeri, za nagradu Najbolja poduzetnica, kroz pisanje je osvijestila kako se osjeća i vidjela što je sve uspjela do sada. Naučila je raditi dio po dio, te napredovati malim koracima. Odlučila je osnovati firmu za konzalting GDPR i okupiti svoj tim. 

Pritom je i osvijestila na koji način želi raditi u novoj tvrtki; preuzeti odgovornost i ne kriviti klijente. Iako su važne, navodi da energija i intuicija nisu dovoljne. Treba svaki dan raditi; ustati i otići na posao.


Pročitajte više: Meditacija: Što se događa u mozgu kada se spoje emocije i fizika?


Sve funkcionira u poslu kada ste vi 110% u tu

Važan je i balans. “Vi ste cijeli dan u tome. U Hrvatskoj zna i poslovanje biti frustrirajuće, neadekvatno plaćanje, klijenti kasne s plaćanjem. Sve funkcionira kada ste vi 110% tu, ali nekada treba odmoriti i uživati u poslu. Zato sam tražila što ide dalje,” istaknula je Keglović Horvat.

energija u biznisu1

Odgovor je pronašla u promjeni svoje svijesti i energije. “Puno stvari se događa tečno, bez napora, ali morate otpustiti kontrolu i prihvatiti nesigurnost. Tada ćete doći u stanje kada vam sve “dolazi”. Srećete prave klijente i ne morate ih više moliti ili im prodavati. Mnogo puta su mi klijenti rekli da su me angažirali baš zbog moje energije.” To je dio koji oni osjećaju, iako možda ne vide.

Obratite pozornost na vaše misli jer ih možete promijeniti

Pitala se kako stalno postići to stanje svijesti, kada ste u toku, određeni flow. U stalnoj potrazi za novim rješenjima i objašnjenima proučavala je i kvantnu fiziku.

“Inače je sve podijeljeno na pola, ali smo svi jedno, jedna energija iz istog izvora. Einstein je rekao da je sve energija. Dakle, sve oko nas što mi vidimo je prazan prostor kojeg vidimo kao nešto čvrsto zbog fizikalnih fenomena. Prazan prostor je inteligentna energija od koje smo vi satkani. Mi smo svi jedno, jedna energija,” objasnila je Keglović Horvat. Promjenom svijesti možemo se bolje povezati s drugima, ali i samim sobom.

Kojim tehnikama do stanja svijesti

Stanje svijesti može se promijeniti jednostavnim tehnikama. Zatvorite oči, podignite očne jabučice prema gore, smirite se i upitajte zašto se osjećate na određen način te zaključite zrcalite li tuđe probleme poput one vašim klijenata.

energija u biznisu3

Identificirate se s mislima i tu možete početi raditi na svojoj energiji. “Kada ste u lošem poslovnom periodu, počnete i misliti loše o sebi. Ali mi nismo naše misli nego su misli zrcalo našeg trenutnog stanja. Padova će uvijek biti, ali je važno da nastavite dalje.” Način na koji razmišljate vodi prema određenim rezultatima te se promjenom svijesti možete kretati prema životu i karijeri kakve želite graditi.

Partneri događaja su Raiffeisenbank Hrvatska, A1 i Unicredit leasing.

Foto: Domagoj Bregant

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Medicinska pedikura: I stopala trebaju pravilnu njegu

Ljeto je pred vratima i sve više nosimo laganu i otvorenu obuću i odjeću. S višim temperaturama treba uskočiti u ljetne...
- Advertisment -