Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Od ideje do police: 4. besplatni webinar – Financije za proizvođače 28.5. 15 sati

28 svibnja @ 15:00 - 16:30

od ideje do police

Brojne žene su svoj današnji biznis počele iz kućne radinosti da bi sada njihovi proizvodi stajali na policama trgovina i drogerija.

Ukoliko vaš proizvod već je na tržištu ili je tek na početku, ova kriza je trenutak kad morate biti savršeno sigurni za koga je vaš proizvod, koja mu je cijena i kolike su mu sve stavke troškove te koja je vaša zarada na njemu.

Webinari su namijenjeni:

  • poduzetnicama koje tek planiraju staviti svoj proizvod na tržite ili su u prvih nekoliko godina poslovanja
  • iskusnim poduzetnicama koje žele unaprijediti svoj poslovni i marketing plan praćenje troškova proizvodnje proizvoda

Ovaj serijal webinara u potpunosti je besplatan za sve zainteresirane, a na linku možete pronaći sve datume i informacije o svakom od modula.

U 4 modula proći ćemo sve teme i područja koja su bitna za ovladati prije nego se upustite u projekt izgradnje vlastitog proizvodnog biznisa.

ČETVRTI MODUL – 28.5. od 15h do 16.30h

Na prva dva webinara prolazi se priprema poslovnog i marketing plana sa Sanjom Varlaj. Zatim se s Mirelom Ilenić prolaze najčešće pogreške u proizvodnji kozmetike. Naše članice imaju pristup na snimke webinara za daljnje korištenje i ta znanja se mogu primijeniti na bilo koji proizvod.

Četvrti webinar u izvedbi Sanije Vnučec će biti posvećen planiranju i praćenju proizvodnih količina i troškova u proizvodnji kozmetike.

Jedna od ključnih osobina dobrog menadžera je brzo i efikasno donošenje odluka.  Je li intuicija jedini pravi način za donošenje istih ili se menadžment treba osloniti i na neke druge izvore informacija? Bilo poduzetnik ili menadžer u nekoj velikoj korporaciji, donošenje odluka je svakodnevica i iziskuje veliki stres osobe koje mora odlučiti.

Odluke se lakše donose na temelju nekih činjenica, informacija i analiza, a upravo tome služi kontroling. Kontroling ne kontrolira, kontroling preispituje, analizira i predlaže niz mogućih ishoda pojedinih akcija. Upravo to promišljanje i predlaganje kontrolinga uvelike može pomoći menadžeru/poduzetniku pri donošenju odluka.

Na ovom webinaru upoznati ćemo se sa sljedećim terminima:

  • Izrada prodajnih planova.  Je li potrebno planirati? To je pitanje koje često muči menadžere. Planirati je potrebno kako za već postojeća poduzeća, ali još potrebnije za nova koja tek dolaze na tržište. Plan nije nešto što stavimo na papir tek toliko da to imamo. Plan je puno više od toga. Pravilnim planiranjem stvaramo cilj gdje želimo ići ujedno izrađujući i nacrt toga puta. Plan se nikada neće ostvariti upravo onako kako smo ga na početku zadali, ali plan će nam pomoći da u svakom trenutku znamo gdje se nalazimo u odnosu na naš cilj. Na ovim predavanjima proći ćemo kroz konkretan primjer planiranja prodajnih količina za kozmetičke preparate i to dva preparata iz vlastite proizvodnje (ali različito cjenovno pozicionirani na tržištu) kao i plan prodajnih količina za kupljen gotovi kozmetički preparat od velikih proizvođača. Primjer će nam pokazati kako možemo povećati zaradu pravilnim planiranjem i izbjeći zamku prodaje bez profita.

 

  • Troškovi u proizvoda (oni poznati ali i oni skriveni za koje znamo da su tu, ali ih ne uključujemo u prodajnu cijenu). Kroz gore navedeni primjer planiranja prodajnih količina za kozmetičke proizvode napravit ćemo i popis troškova koji treba uključiti u prodajnu cijenu i prikazati na koji način to napravit. Bavit ćemo se varijabilnim i fiksnim troškovima te načinom na koji oni utječu na našu konačnu zaradu.

O predavačici:

Sanija Vnučec Panjkota cijeli svoj radni vijek provela je u kontrolingu. U kontrolingu je pronašla ono što svatko od nas traži, a to je „Pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života“.

Radila je u mnogim velikim i malim poduzećima, ali uvijek u području kontrolinga i financija. Uz brojne edukacije u zemlji i inozemstvu također je magistrirala na Ekonomskom fakultetu. Tijekom svojeg dvadesetogodišnjeg radnog iskustva u kontrolingu osvojila je i nagradu za Najbolji kontroling projekt u 2017. godini.

 

VAŽNE INFORMACIJE:

Prijave se primaju isključivo putem maila na [email protected] uz napomenu želite li sudjelovati na sva 4 modula ili samo na određenima.

Webinari se održavaju live putem Microsoft Teams aplikacije. Link na event dobit ćete na dan eventa na mail, potebno je besplatno preuzeti ovu aplikaciju ako je već nemate.

Imat ćete mogućnost postaviti pitanja u chat boxu nakon predavanja.

Generalni sponzor serijala webinara je Bipa, zlatni sponzori su A1, Merkur osiguranje i RBA.

Detalji:

Datum:
28 svibnja
Vrijeme:
15:00 - 16:30
Događaj Tags: