Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Zagreb 27.2. Konferencija Women in banking and financial services industry

27 veljače @ 9:00 - 16:00

KN400 – KN500

Žene su sve obrazovanije, njihovi prihodi rastu, donose većinu odluka o kupovini, a raste broj onih koje zarađuju više od partnera. Također, sve više žena vidi poduzetništvo kao karijernu opciju.

S druge strane, prema istraživanju Boston Consulting Group, 73% žena je nezadovoljno uslugama banaka i ostalih financijskih institucija, smatraju da oni ne razumiju njihove potrebe te da bi financijske institucije trebale prilagoditi svoj pristup prema njima.

Kako bi zadovoljile ovaj rastući tržišni segment, banke moraju povećati udio žena na vodećim pozicijama. Predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde je na nedavnoj konferenciji u Davosu izjavila:

“Ako pogledate sastav uprava banaka, samo 20% su žene. Nedostatak žena u financijskom sektoru šteti bankama jer moraju odražavati svoju bazu klijenata.”

Stoga smo prošle godine organizirali prvu konferenciji za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga. Cilj konferencije je umrežavanje, edukacija i inspiracija žena iz sektora bankarstva i financijskih usluga.

Pogledajte galeriju s prošlogodišnje konferencije.

Događaj je namijenjen:

– managericama/managerima iz banaka, osiguranja, investicijskih fondova…
– HR managerima
– ostalima koje zanima ovo područje

Agenda:

9.00 – 9.15 Registracija, networking, kava/čaj

9.15. – 9.20 Otvaranje konferencije, Ivana Matić, CEO Women in Adria

9.20 – 10.00 Andrea Schleich, članica uprave Merkur osiguranje

10.00 – 10.45 Ines Knapić, članica uprave Raiffeisen Leasing-a

Ines Knapić prošla je sve dijelove financijskog svijeta. U bankarstvu je od 2001. godine kada je započela svoju karijeru u sektoru kredita te je danas članica Uprave Leasing društva.

Oduvijek je tražila nove izazove…kako u poslu tako i u obrazovanju, te se danas može pohvaliti i sa završenim MBA programom na prestižnom WU University u Beču. Ines će nam ispričati svoju priču, te kako ona vidi svijet financija iz pozicije žene u businessu.

10.45 – 11.25 “Kako (iz)graditi kompaniju od nule -razum i osjećaji”- Barbara Cerinski, direktorica EOS Matrix

Barbara je na čelu EOS Matrixa od prvog dana kad je bila i prva zaposlenica, a danas ih ima čak 315. Ispričat će nam priču o ovom korporativnom startupu i svim izazovima na tom putu.

11.25 – 12.00 Irina Bručić, CFO Mercury Processing Services International

Diplomirala je na Sveučilištu u Zagrebu na Ekonomskom fakultetu, smjeru Financija. Iako karijeru počinje kao eksterni revizor, vrlo brzo prelazi u financijsku industriju, gdje se u segmentima poslovanja sa stanovništvom, pravnim osobama te kartičnog poslovanja bavi poglavito poslovima vezanim uz računovodstvo i kontroling.

U kompaniji, odgovorna je za područje financija i opće poslove, a kroz kontroling funkciju i za područje Business Intelligence-a. Uz redovan posao, od 07.2018. – 10.2019. pokriva i funkciju Group Controlera u njemačkoj Concardis Payment Grupi, holdingu kojem pripada i MPSI.

12.00 – 13.00 Ručak (uključen u cijenu ulaznice kao i jedan sok ili voda – dodatna konzumacija se plaća osobno na licu mjesta)

13.00 – 13.30 Proglašenje Future leaders, Partus akademija

Mirta Fraisman Čobanov, osnivačica i direktorica Partus akademije, ujedno i partner u Future leaders projektu ispričat će nam što je to emocionalno inteligentno vođenje, kakve vještine mora imati (budući) lider te kako uspješno funkcionirati u kolektivu uz različite tipove osobnosti, stresne situacije i ostale poslovne izazove. Kratko će objasniti i što je prethodilo odabiru ovogodišnjih Future leaderica bankarskog i osiguravajućeg sektora.

13.30 – 14.10 Kako je biti IT-evka u bankarstvu? Marijana Puljak, Megatrend poslovna rješenja

U 25 godina karijere Marijana je 10 provela u IT sektoru, zatim 15 godina u Splitskoj banci. Tamo je napredovala do direktorice odjela IT produkcije te bila odgovorna da svi sustavi banke rade 24/7. Sa sudionicama će podijeliti vrijedne karijerne lekcije koje je naučila na svojoj koži, ali i prodiskutirati o budućnosti bankarstva u vremenu fintecha.

14.10 – 14.50 Nives Vreto, predsjednica Uprave PBZ Leasinga 

Nives je od ožujka 2018. članica Uprave, a već od kolovoza 2018. predsjednica Uprave. Na ovom predavanju naziva “Punim jedrima do cilja”, podijelit će svoj poslovni put od školovanja preko zaposlenja i do današnjeg radnog mjesta. Ovo je njezina priča, puna iskustva i savjeta u kojima će se svatko pronaći.

14.50 – 15.40 TBD – Iris Stojko, Allianz

**Future leaders: Women in Adria se proteklih nekoliko godina bavi identifikacijom i promocijom budućih liderica u korporativnom svijetu i javnom sektoru. Iskustvo nam pokazuje da žene koje su proglašene Future leaders dobivaju veću vidljivost u poslovnoj zajednici, lakše napreduju unutar tvrtke te pridonose dobrom imidžu svojih poslodavaca (brand ambasadori). Sve zainteresirane kompanije mogu najkasnije do 20.2.20. prijaviti svoje kandidatkinje koje ulaze u proces selekcije. Selekciju provodi Partus akademija.

LOKACIJA: Hotel Westin, Ul. Izidora Kršnjavog 1, dvorana Opera, 17. kat

CIJENE KOTIZACIJA (PDV uključen):

– early bird, za prijave i uplate do 13.2.2020: 400 kn (PDV uključen)
– od 13.2.2020: 500 kn (PDV uključen)
– WiA članice: stalna cijena 400 kn (PDV uključen)

Učlanite se u našu mrežu i povoljnije plaćajte evente i ostvarite druge pogodnosti.

OBRAZAC ZA PRIJAVU:

Ukoliko prijavljujete više osoba, molimo za svaku zasebnu ispunite.

Detalji:

Datum:
27 veljače
Vrijeme:
9:00 - 16:00
Cijena:
KN400 – KN500

Lokacija

Westin
Ul. Izidora Kršnjavog 1
Zagreb, 10 000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
091 6128 200