Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Zagreb 28.1.2020.- Besplatna konferencija “Žene u javnom sektoru”

28 siječnja @ 9:00 - 15:00

Besplatno

Prema podacima iz 2017, žene čine 69% zaposlenih u javnom sektoru, a svega 5,26% žena (4 žene) je u upravama.

Cilj prve konferencije za žene u javnom sektoru je umrežavanje, inspiracija i dijeljenje iskustava žena koje su grade ili su već ostvarile uspješne karijere u javnom sektoru.

9.00 – 9.15 Otvaranje konferencije, kava/čaj dobrodošlice i pozdravni govori

9.15 – 9.45  Zašto nemamo više žena predsjednica uprave u javnom sektoru,Vesna Trnokop Tanta

Vesna Trnokop Tanta provela je 22 godine u javnom sektoru, u naftnom biznisu. U INI je radila na raznim međunarodnim projektima iz oblasti nafte i plina, a kao direktorica nabave INE provela je restrukturiranje i objedinjenje procesa nabave na nivou cijele INE. Vrhunac karijere u javnom sektoru dosegla je na poziciji predsjednice uprave Jadranskog naftovoda, dobivši posao na jedinom objavljenom natječaju za poziciju predsjednika uprave javnog poduzeća. U tijeku četverogodišnjeg mandata uspješno je provela proces restrukturiranja tvrtke, uključila je JANAF u međunarodne projekte, te je dobitnica nagrade za managera godine u javnim poduzećima. Bila je aktivni sudionik brojnih međunarodnih kongresa. Sa vama će podijeliti svoja iskustva i dati vam preporuke i savjete za uspješnu karijeru u javnom sektoru.

9.45 – 10.15 Kako uspješno voditi tim, Ana Mandac- pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta

Iz rodne Banja Luke, u kojoj je završila osnovnu školu i gimnaziju, tijekom ratnih godina s obitelji seli u Zagreb, koji je od tada postaje mjesto njenog života i rada. Udana je i mama petnaestogodišnjeg sina. Nakon diplome stečene na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu nastavila se profesionalno usavršavati osobito na području osobnog razvoja te je završila edukaciju Gestalt psihoterapije te edukaciju za imago terapeuta. Sva stečena znanja primjenjivala je tijekom rada u privatnom sektoru kao vlasnica obrta, ali i kao članica Obora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru, zamjenica te predsjednica nadzornog odbora Badel 1862 d.d., te tijekom rada u svojstvu vanjskog stručnog suradnika CZSS u Zagrebu. Sudjelovala je u provedbi edukacije „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini na učinkovitu pripremu i korištenje fondova EU“ u sedam županija u RH u kontinuitetu pet godina, te vodila različite projekte, organizirala pisanje i vođenje seminara i edukacija.

Jedno  od najvažnijih i najizazovnijih iskustava je vođenje tima. Poštivati osobitosti svakog člana, uvažavati međusobne različitosti i istovremeno voditi brigu o produktivnosti i dobrim rezultatima je svakodnevni izazov. Ana će s vama podijeliti svoje iskustvo o tome kako voditi tim, a pri tom paziti na sebe i na druge.

10.15 – 10.45 Nebo nije granica, um je – Antonija Trupinić, satnica i operativna časnica u Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Antonija je vojna pilotkinja helikoptera, instruktorica letenja, probna pilotkinja i satnica, odnosno časnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Usprkos svim stereotipima, predrasudama i patrijarhalnom društvu, uspješno je stekla zanimanje diplomirane inženjerke aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, istaknula se svojim radom u potpuno muškom okruženju. Nagrađivana pohvalama Ministra obrane i Zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i prepoznata među brojnim civilnim ženskim udrugama i mrežama žena diljem svijeta inspirira svojom mentalnom snagom i primjerom hrabre, samopouzdane žene kojoj ni nebo nije granica.

Nakon deset godina rada na taktičkoj razini u Eskadrili helikoptera u 93. krilu (zrakoplovnoj bazi) Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u Zemuniku Donjem pokraj Zadra, Antonija već dvije godine radi u Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, na Plesu, pokraj Zagreba kao operativna časnica, časnica za normizaciju i časnica za doktrinu. Organizira međunarodne konferencije za obuku, ali radi i na komunikacijskoj strategiji za poziv vojnog pilota. Još uvijek nije ni blizu svog vrhunca karijere, ali se do sada sigurno susrela s brojnim iskustvima i izazovima koje je uspješno savladala na što može biti iznimno ponosna.

Antonija će s vama podijeliti svoju osobnu priču o tome kako je uspjela u većinski muškom okruženju, o izazovima na koje je pritom naišla te kako ih je savladala. Ispričat će i zašto je odabrala baš ovo zanimanje i zašto ga preporučuje i drugim ženama koje tek biraju svoj karijerni put.

10.45 – 11.15 Žene u javnom sektoru- jači spol, Iva Sabljak, direktorica Fininog Sektora servisa za državu

Iva Sabljak je direktorica Sektora servisa za državu Financijske agencije. Na ovu je funkciju došla s pozicije voditeljice Fininog Centra za COP (Centar za centralizirani obračun plaća). U Fini je od 2008. godine, do kada je radila u Ministarstvu znanosti i tehnologije te Centru za transfer tehnologije pri Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Svojim će vam izlaganjem dati savjete iz osobnog iskustva te istaknuti najizazovnije situacije iz karijere i kako se s njima nosila.

11.15 – 12.00 Javni sektor- ograničenja i mogućnosti, Nataša Tramišak, Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije i direktorica Agencije Roda za održivi razvoj općine Antunovac

Unatoč negativnoj percepciji  javnog sektora, Nataša se u njemu održala zbog mogućnosti osobnog razvoja, edukacije i učenja novih znanja. U dosadašnjoj karijeri provela je 30-ak projekata sufinanciranih EU ili nacionalnim bespovratnim sredstvima, a trenutno ih u provedbi ima više od 60 projekata.  Najvećim dijelom su to projekti za energetsku obnovu javnih zgrada, poslovnu infrastrukturu, turističku infrastrukturu, izgradnju novih komunalnih sadržaja, te projekti ulaganja u ljudske potencijale.

12.00 – 12.45 Buffet ručak powered by Pauza.hr (besplatno za sve sudionike)

12.45 – 13.00 Proglašenje Future leaders**

13.00 – 13.30 Poduzetna pročelnica – moj put do uspjeha, Morena Mičetić Fabić, pročelnica upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo grada Poreča

Morena Mičetić-Fabić, danas – doktorica znanosti, pročelnica, direktorica, voditeljica evaluacijskog tima i verifikatorica u programu certifikacije gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Europi. Morena je ujedno i autorica znanstvenih i stručnih radova, supruga i majka dvoje male djece. Svoje uspjehe postigla je bez politike i rodbinskih veza, a nazivaju je “poduzetna pročelnica“.Dobitnica je Women in Adria nagrade „Future leaders 2016“.

Nekada – mlada djevojka iz seoske radničke obitelji. Unatoč stalnim uvjeravanjima okoline da neće nikada imati šanse ostvariti uspjeh u javnom sektoru – uspjela je. Po prvi puta će javno govoriti o svojem putu (poslovnim izazovima) prema uspjehu. 

13.30 – 14.15 8 najvećih sabotera uspjeha? Mirta Fraisman Čobanov, Partus akademija

U životu možemo steći neprijatelja ili dva, ali jeste li znali da vaši najveći neprijatelji, zapravo, žive u vama? Oni su kolekcija vaših mentalnih i emotivnih obrazaca koji dirigiraju svakim vašim potezom. Utječu na vaša uvjerenja, misli i ponašanje – i mogu vas voditi u krivom pravcu i opstruirati vaše aktivnosti u ostvarenju ciljeva. Zato ih zovemo saboteri.

Kako biste upotrebljavali svoj um u svoju korist, a ne protiv sebe, nužno je osvijestiti i prepoznati svoje sabotere – unutarnje neprijatelje koji najčešće stoje na putu ostvarenja snova i ciljeva. Međutim, njih često može biti teško prepoznati jer ih smatrate prirodnim dijelom vas samih.

U cilju otkrivanja svojih sabotera, na ovom predavanju ćete preispitati svoja osobna vjerovanja i mentalne navike, a ono što otkrijete, naučit ćete da je moguće promijeniti! Dobit ćete niz praktičnih tehnika i alata koji će vam pomoći da se lakše nosite sa svojim saboterima, i uz koje ćete zadržati fokus i brže uspjeti u životu.

Kako se kaže, svaki uspjeh počinje prvim korakom. U ovom slučaju, najbolji način da povećate poslovni i privatni rast, te ubrzate put do uspjeha, jest da otkrijete kako sami sebe sabotirate.

14.15 – 15.00  Privatni sektor vs. javni sektor – gdje je lakše biti  lider i žena? Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa

Nataša Novaković predsjednica je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa gdje je imenovna nakon dugogodišnjeg rada u Hrvatskoj udruzi poslodavca, na mjestu Direktorice za tržište rada i ljudske potencijale te koordinatorice  UN Global Compact mreže Hrvatska. Njen mandat na poziciji predsjednice Povjernestva započeo je, znakovito, na dan žena, 8. ožujka 2018. godine.

Nataša će se u svom izlaganju osvrnuti na vlastita iskustva kako u realnom sektoru, tako i sada na ovoj javnoj i jako izloženoj funkciji. Nataša se i kroz djelovanje HUP-a i kroz privatnu udrugu čijeg je IO bila članica, Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji, godinama snažno zalagala za jačanje žena te sudjelovala na mnogim konferencijama na navedenu tremu kako u Hrvatskoj tako i u EU.

 

**Future leaders: Women in Adria se proteklih nekoliko godina bavi identifikacijom i promocijom budućih liderica u korporativnom svijetu i javnom sektoru. Iskustvo nam pokazuje da žene koje su proglašene Future leaders dobivaju veću vidljivost u poslovnoj zajednici, lakše napreduju unutar tvrtke te pridonose dobrom imidžu svojih poslodavaca (brand ambasadori). Sve zainteresirane kompanije mogu prijaviti svoje kandidatkinje koje ulaze u proces selekcije. Selekciju provodi Partus akademija.

Lokacija: Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački velesajam

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz obaveznu prijavu putem obrasca.

 

OBRAZAC ZA PRIJAVE (ukoliko prijavljujete više osoba, molimo za svaku ispunite obrazac zasebno):

 

Detalji:

Datum:
28 siječnja
Vrijeme:
9:00 - 15:00
Cijena:
Besplatno

Lokacija

Velesajam
Avenija Dubrovnik 15
Zagreb, 10 000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
091 6128 200