Evo kako se ponašati na uredskim zabavama ovih blagdana

Sezona božićnih domjenaka i uredskih zabava u punom je jeku. Neki od sretnika koji još uvijek imaju posao, kraj će godine proslaviti na uredskim zabavama. Prilika je to za zbližavanje s kolegama u neformalnoj atmosferi, ali pripazite da ne učinite nešto što ćete požaliti. Nakon tuluma slijedi “jutro poslije” tijekom kojeg biste se mogli kajati zbog nekih izjava ili postupaka. Koliko god opušten bio, uredski tulum nije mjesto za neobuzdanu zabavu i pretjeranu brbljavost koja bi vas mogla skupo koštati, prenosi Večernji.hr.

Prema izboru časopisa Forbes donosimo vam nekoliko savjeta kako se ponašati na slavlju s kolegama te koje situacije treba izbjegavati u širokom luku.

Ne glumite fikus

Ne sjedite u kutu i ne komunicirajte samo s ljudima kojima svakodnevno radite. Proširite vidike i predstavite se ljudima iz drugih odjela. Nikad ne znate tko vam može pomoći u napredovanju.

Pripazite na odijevanje

Blagdanske zabave prilika su da se dodatno predstavite, pa stoga obavezno budite uredni i profesionalni. Bez obzira na propisani dress-code, suzdržite se od pokazivanja kože te haljinu za klubove ostavite u ormaru.

Iskoristite priliku za networking

Stopite se s okolinom, budite društveni i iskoristite priliku za upoznavanje s ljudima koje nemate priliku susresti svaki dan, a možda vam mogu pomoći u budućoj karijeri.

uredske zabave

Ne gubite kontrolu

Ako se poslužuje alkohol, popijte piće ili dva, ali ne i 12. Iako vas razuzdano pijanstvo i plesanje na uredskom stolu neću uvijek nužno stajati posla, postoji mogućnost kako ćete postati predmet uredskog izrugivanja.

Ne ulizujte se

Oduprite se želji da neprestano slijedite svog šefa.  Nema ništa loše u pristojnom razgovoru u opuštenoj atmosferi, no pazite da ga ne ‘udavite’ nepotrebnim pričama u želji da mu se svidite.

Ne kasnite

Početak zabave idealno je vrijeme za čavrljanje sa šefovima u opuštenoj atmosferi prije nego što se tulum zahukta.

Ne pravite se pametniji od šefa

Čak ako to i jeste, pametne komentare zadržite za sebe i nikako kolegama ne pričajte kako biste vi kompaniju vodili puno uspješnije.

Ne pričajte neprikladne viceve

Iako party možda prolazi u prijateljskoj atmosferi, neki će ljudi ipak zapamtiti vaše neprimjerene komentare.

Ne upucavajte se kolegama

Uredska zabava nije klub. Čak i ako mislite kako se radi samo o nedužnom flertu, vaše ponašanje potencijalni je okidač za tužbu zbog seksualnog uznemiravanja.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Facebook Shops

Može li Facebook Shops spasiti male biznise?

Mark Zuckerberg lansirao je novu aplikaciju unutar Facebooka, Facebook Shops. Temeljna ideja ovog segmenta Facebooka je da male tvrtke mogu jednostavno...