Uz pomoć FasterCapital programa podignite svoj startup na višu razinu

Žene koje se odluče na pokretanje startupa susreću se s brojnim preprekama jer su u svijetu startupa još uvijek u lošijem položaju u odnosu na muškarce. Često ih se ismijava, diskriminira, a ponajviše podcjenjuje.

FasterCapital je virtualni inkubator sa sjedištem u Dubaiju, osnovan 2010. godine, a javno je dostupan od 2014. Pomaže IT startupima kroz programe ubrzanja i inkubacije.

Najveće promjene počinju strašću, inicijativom i onim glavnim dijelom – mogućnošću koja ih sve spoji u održivu ideju. Upravo je FasterCapital otvoren za primanje zahtjeva od poduzetnika u vezi s njihovim programom inkubacije te tako postaje njihov tehnički suosnivač.

Proces inkubacije započinje pregledom pokretanja koje može potrajati od 7 dana do 14 dana. Vrlo je važno da pošaljete sve tražene pojedinosti jer tek nakon što su se uvjerili da su prikupljene sve potrebne informacije počinje pregled inkubacije.

Uvjeti za prihvaćanje u program inkubacije

fastercapital

Kako biste bili prihvaćeni u program inkubacije jedan od uvjeta je dopuštanje FasterCapitalu da postane tehnički suosnivač. Kao i da razvije cijeli proizvod od početka do kraja, da nastavi njegov razvoj ili da djelomično pomogne u razvoju. Osigurava se tehnički razvoj po dionici dok ulaganje u gotovinu nije osigurano.

Poduzetnik/ci bi trebali osigurati barem 50% potrebnog novca u tekućem krugu financiranja ili bi trebali biti spremni podići taj iznos od investitora ili drugih izvora financiranja. No, u određenim slučajevima mogu uložiti više od 50% iznosa.

Razne besplatne usluge

FasterCapital će također pružiti mnoge druge besplatne usluge kroz program inkubacije kao što su primjerice istraživanje tržišta, studija izvedivosti, tržišna strategija i ostale pravne usluge – besplatno! Poduzetnici neće biti terećeni za nijednu od ovih usluga, jer u FasterCapitalu smatraju da je tehnička podrška njihova dužnost i od iznimne važnosti za njihove klijente.

Ne morate se preseliti u Dubai. Njihov inkubator je virtualan i možete boraviti bilo gdje u svijetu, pa čak i zadržati svoj svakodnevni posao sve dok se ne izgradi startup. Njihova standardna investicija može se kretati od 50 dolara pa sve do 2 milijuna dolara. Mogu se razmotriti manja ili veća ulaganja – odluka je na vama.

Kako se prijaviti?

fastercapital

FasterCapital je tehnički suosnivač, a ne investitor ili fond. Njihov tim će usko surađivati ​​s poduzetnikom kako bi potvrdio poslovni plan, poboljšao proizvod i čak pomogao u procjeni tržišta. Kasnije će i u prodaji proizvoda kroz njihovu mrežu koja broji više od 1500 ljudi – mentora, predstavnika i regionalnih partnera koji su distribuirani širom svijeta.

Prijaviti se možete besplatno. Ne morate ništa platiti za prihvaćanje u program inkubacije ili ubrzanja – njihova recenzija je također besplatna. Prihvaćaju samo startupove koji su u IT području kao što su softver, internet ili mobilne aplikacije.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...