Znate li da postoje feng shui pravila uređenja doma za blagdane? Isprobajte ih!

Vrijeme blagdana je ujedno i doba godine koje mnogi s nestrpljenjem iščekuju jer se tada posebno veselimo zajedničkim trenucima sa najbližima, druženjima i darivanjima. Cijeli prosinac je tako zabavan, ali često i vrlo stresan mjesec popraćen neobjašnjivom nervozom i umorom.  S obzirom da u ovom doba često provodimo vrijeme u toplini vlastitog doma, važno je kako je ukrašen prostor u kojem boravimo. Postoje feng shui pravila za uređenje doma u blagdansko vrijeme, a donosimo ih u nastavku!

Prostor utječe na rapoloženje

Da bi nam taj prostor dao maksimalnu energetsku podršku te djelovao na nas opuštajuće, donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako aranžirati i urediti dom za blagdane te stvoriti ugodnu i opuštajuću atmosferu.

Kako u prostor unosimo razne blještave predmete, lampice, svijeće te puno crvene boje što predstavlja veliku količinu elementa vatre (previše yang energije) to će samo pridonijeti većoj razdražljivosti i svađama. Da biste to ublažili unesite tamno zelenu boju kroz svježe zimzelene grančice, vjenčiće, zelene stolnjake. Dekorativne tkanine i jastuke najbolje je ukrasiti plavim, srebrnim i krem nijansama.

Često su naši domovi natrpani i ispunjeni namještajem u velikoj mjeri, tako da unosom božićne dekoracije pravimo još veću zagušenost prostora što nam potiče tjeskobu i razdražljivost. Svjetlana iz Floressa designa, ujedno i feng shui savjetnica poručuje da ne koristimo svake godine isti nakit, da pokušamo izabrati jedan dio i tako svake godine napravimo promjenu.

feng shui uređenje

Gdje smjestiti božićno drvce

Vrlo je važno da jelka ne bude prevelika niti premala,  znači proporcionalna prostoru u kojem boravimo, nastavlja Svjetlana.

“Feng shui pravila kažu kako je najpovoljniji položaj na istoku, jugu i jugoistoku vašeg doma. U slučaju da jelku morate staviti na sjever, tada je ukrasite detaljima plave, bijele, srebrne i zlatne boje. Na zapadu i sjeverozapadu zlatnim, srebrnim, bijelim te žutim tonovima bez crvene boje. Crvenu dekoraciju koristite za jelku u jugozapadnom i sjeveroistočnom dijelu doma te ju upotpunite žutom bojom i keramičkim ukrasima.”

Kitite li drvce svi zajedno ili je za to uvijek zadužena ista osoba? Lijepa je tradicija da svaki član obitelji stavi ukras na jelku što jača zajedništvo i slogu. Na ulazna vrata objesite vjenčić, a iznad ili na kvaku možete staviti i zlatno zvonce na crvenoj traci za privlačenje veselja i dragih prijatelja. Za opuštajuću atmosferu upalite aroma lampice sa uljima  naranče, limuna ili cimeta.

Osim feng shui pravila dodajte i neka svoja “pravila”. Primjerice, pokušajte ubaciti i koji ritual između silnih druženja i zabava. Svjetlana predlaže šetnje sa dragim osobama. Šetnje ne zahtijevaju odvajanje previše vremena niti veći fizički napor, a omogućit će vam izbjegavanje tenzija koje su česte uslijed brojnih gostiju, svjetlucavih predmeta i previše hrane. Nakon šetnje razveselite se toplim napitkom sa začinima cimeta, klinčića i đumbira. Primijenite ono što rezonira sa vama i dodajte dašak vlastite osobnosti. Na taj način učinit ćete blagdane baš onakvim kakvima ste željeli!

Foto: burst.shopify

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -