Filmovi o prijateljstvu savršeni za baš ovaj vikend

Svjetski dan prijateljstva obilježava se svake godine 30. srpnja. Ovaj se dan obilježava u svrhu promocije mira među ljudima i među narodima. Prijateljstvo je ključno za održavanje solidarnosti i prevladavanje predrasuda i mržnje među ljudima, a naš svakodnevni život obogaćuje te je temelj svih dobrih odnosa. Nema sumnje da prijateljstvo zaslužuje svoj dan. Stoga okupite svoje prijateljice i prijatelje i proslavite ovaj dan uz druženje i dobar film o prijateljstvu. Evo naših prijedloga.

Djeveruše

Kad Lillian najavi da se udaje, Annie je i više nego počašćena što će biti jedna od njezinih djeveruša. No, upoznaje novu Lillianinu prijateljicu Helen te kreće natjecanje za pažnju drage prijateljice. Kroz mnoštvo urnebesnih situacija ove žene otkrivaju koliko im je stalo i koliko su jedna drugoj važne. Ovaj film pokazuje kako će žene biti jedna uz drugu u svim važnim životnim situacijama, makar se i ne slagale.

Četiri avanture Reinette i Mirabelle

Djevojka iz grada i djevojka sa sela sprijatelje se u Parizu i postaju prijateljice. Dio ljeta odluče provesti u Reinetteinoj kući na selu, a kroz četiri avanture gledamo kako njihovo prijateljstvo postaje sve dublje i kako njihova prisnost raste.

Ovaj film na specifičan način istražuje povjerenje, razumijevanje i podršku, te je prava posveta prijateljstvu ljudi različitih karaktera jer prijateljstvo zaista nadilazi sve.


Pročitajte više: Filmovi o ženskoj slozi idealni za žensko druženje


Prijateljice

Što bi ovaj popis bio bez (barem u našem prijevodu) filma prikladnog imena? Rory i Michelle su najbolje prijateljice koje se pripremaju za godišnjicu mature. Cilj? Sakriti činjenicu da u proteklih 10 godina nisu postigle ništa impresivno, ali i zadiviti bivše školske kolegice i kolege. Ovaj jednostavna i zapravo ‘blesava’ komedija će vas bez sumnje nasmijati do suza.

Opasne djevojke

Ovaj legendarni teen film će u mnogima nesumnjivo pobuditi nostalgiju. Srednjoškolske ‘klike’ i natjecanja među tinejdžericama, te hrpetina situacija i citata na koje se rado referiramo i danas iako je film izašao prije gotovo 20 godina.

Cady Heron doseljava se u SAD nakon što je cijeli život provela u Africi, a film prati njezinu prilagodbu američkim običajima i borbu protiv loših utjecaja iako i sama u jednom trenutku ‘skrene s puta’.


Pročitajte više: Ljubavni filmovi – slavite ljubav uz ove filmske klasike


Trilogija Gospodar prstenova

Klasik koji ste vjerojatno već i pogledali, no to ne znači da ga ne biste trebali gledati opet i to sva tri filma za redom. Hobiti Frodo i Sam najbolji su prijatelji, a u ovoj trilogiji upuštaju se u posve novu avanturu na kojoj upoznaju nove zanimljive osobe, bore se protiv zla i uspješno savladavaju vrlo opasne prepreke upravo uz snagu prijateljstva.

Ova nam je trilogija pokazala i kako neprijatelji mogu postati prijatelji jer uz malo otvorenog uma, svaka se nesuglasica može riješiti. Naročito je to točno kad postoji zajednički cilj.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -