Holivudska filmska glazba uskoro na zagrebačkoj pozornici

U sklopu programa Hollywood Film Music u produkciji RTL Music i Dreamaker Productions, francuski pijanist Jean-Michel Bernard 20. studenog ove godine nastupit će u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Povratak genijalnog skladatelja

Jean-Michel Bernard nagrađivani je francuski pijanist i skladatelj koji je počeo svirati klavir već u dobi od dvije godine. Nakon diplome na pariškom Ecole Normale de Musique afirmirao je svoju karijeru u jazzu nastupajući i surađujući s poznatim umjetnicima kao što su Eddie Davis ili Ray Charles, koji je za Jean-Michela Bernarda rekao da je genij.

Njegova karijera skladatelja počela je u animiranim filmovima, iz čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom. Često radi s redateljima i dobitnicima Oscara, kao što su Michel Gondry (The Science of Sleep, Be Kind Rewind) i Martin Scorsese (Hugo).

Kao jedan od najboljih i najcjenjenijih pijanista uopće nastupa širom svijeta, a vrhunskim je koncertom zatvorio i prošlogodišnje izdanje International Sound & Film Music Festivala u Puli.

U vokalnoj pratnji Nine Kraljić i Kimiko Ono, Jean-Michel Bernard u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izvest će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurassic Park, Mission Impossible i E.T., kao i virtuozije iz suradnje s Rayom Charlesom i Lalom Schifrinom.

Foto: Hollywood Film Music

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...