Osnovan Fond ‘Spasi me’ za hitnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja

Incijativa „Spasi me“ i zaklada „Solidarna“ osnovale su Fond za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja čija je glavna misija pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

S ciljem vršenja pritiska na Vladu da hitno poduzme mjere potrebne za pomoć osobama koje su doživjele nasilje 14. lipnja u hotelu Esplanada održat će se humanitarna večera #Spasime.

Događanje će biti medijski popraćeno s ciljem proširenja publike koja može aktivno podržati incijativu telefonskim pozivom na broj telefona 060 9003. Program je popraćen nastupima hrvatskih glazbenika i aukcijom djela domaćih umjetnika a prihod ostvaren prodajom bit će uplaćen Fondu za interventnu pomoć žrtvama nasilja.

Pomoć žrtvama nasilja

Jedan od načina za podržati akciju osmislila je i Naftalina. U njihovom dućanu u Masarykovoj 24 moguće je kupiti majice s ilustracijom #Spasime, a od svake prodane majice Naftalina će donirati 30 kn Fondu.

Ilustraciju potpisuje zagrebačka ilustratorica Gabrijela Ivanović a nastala je inspiracijom na djelo Pabla Picassa „Žena koja plače“. O ovom svjetski poznatom umjetniku manje je poznata njegova mračna strana – psihičko i fizičko zlostavljanje svojih životnih partnerica.

fond spasi me

U portretima njegovih muza vidljiva je bol koju im je nanio. Sat na ilustraciji predstavlja glavni moto inicijative „Pet do dvanaest“ što poručuje kako je krajnje vrijeme za djelovanje po pitanju ovog problema. Žuta slušalica u ruci žene potiče na ohrabrenje žrtvi da prijave nasilje i potraže stalno dostupnu pomoć koja im se ovom incijativom želi omogućiti.

Ovim putem pozivamo Vas da nam pružite podršku u borbi za pomoć žrtvama svojom donacijom na žiro račun otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci.

Podaci za uplatu:

SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost

Trg kralja P. Krešimira IV, br.2, 10 000 Zagreb

OIB: 77689629939

IBAN HR8023900011500151640

opis plaćanja: za Fond SPASIME

SWIFT HPBZHR2X

Svi će se građani moći pridružiti akciji i pozivom na broj telefona 060 9003 (cijena poziva 6,25 kuna) te donacijom putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime).

Foto: PR

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više