Forbes objavio listu najmoćnijih žena na svijetu

Ugledni američki časopis Forbes redovito objavljuje popis sto najmoćnijih žena na svijetu, a ove se godine na njemu našla i hrvatska predsjednica. Forbes listu 100 najmoćnijih žena radi od 2004. godine, a temelji se na vidljivosti i ekonomskom utjecaju. Njemačka kancelarka Angela Merkel nalazi se na vrhu liste od 2006. godine do danas. Dok je izuzetak bila 2010. godina kada ju je nakratko zamijenila Michelle Obama.

I naša predsjednica našla se na listi

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prva je Hrvatica koja se našla na ovoj prestižnoj listi, te prvi državljanin Hrvatske koji se našao na bilo kojoj od Forbesovih godišnjih lista. Prema Forbesu, Kolinda Grabar Kitarović je 39. najmoćnija žena na svijetu, prenosi Jutarnji list.

Evo i Forbesovog tumačenja: “Najmlađa osoba na mjestu predsjednika Hrvatske, ujedno i prva žena na tom položaju, Grabar-Kitarović kontinuirano jača svoju poziciju na međunarodnoj sceni ove godine radeći s predsjednikom Donaldom Trumpom i SAD-om kako bi se izgradilo američko postrojenje za uvoz ukapljenog plina na otoku Krku kojim bi se moglo isporučiti do 2 milijarde kubika godišnje za distribuciju u Zapadnu Europu što bi moglo pomoći energetskoj neovisnosti Europe od Rusije.

Bivša ministrica vanjskih poslova i ambasadorica u SAD-a prošle je godine posjetila iranskog predsjednika Hasana Ronahina kako bi razgovarala o jačanju diplomatskih odnosa.

Foto: Flickr

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...