Gary Vaynerchuk objasnio kako biste trebali koristiti društvene mreže u poslovne svrhe

Poduzetnik i pionir online marketinga Gary Vaynerchuk u svojim intervjuima često tvrdi isto, a to je da većina tvrtki jednostavno ne zna komunicirati sa svojim kupcima i ne zna se organizirati kako bi to radila učinkovitije. Vaynerchuk kaže da ćete u nekom trenutku, htjeli to ili ne, morati početi blogati, tvitati te aktivno koristiti Instagram, Facebook ili LinkedIn kako biste podigli vaše poslovanje na višu razinu. U YouTube razgovoru s jednim novinarom, ukratko je objasnio i koji je najbolji način za korištenje pojedine društvene mreže u poslovne svrhe.

Instagram

„Znate li što najbolje prolazi na Instagramu? Nevjerojatno lijepe fotografije. Znate li koliko sam takvih fotografija objavio na svom profilu? Nula. A znate li zašto? Zato što ne znam napraviti i nevjerojatno lijepu fotografiju!“, objašnjava Gary.  Zato on postavlja inspirirajuće citate. To je, kako kaže, „ono što dolazi iz njegovog srca i želuca.“ Dodaje da, ukoliko se, primjerice, bavimo fitnessom, trebamo objavljivati takav sadržaj na društvenim mrežama.

Ukratko, važno je objavljivati ono što nam je dobro poznato, što volimo i u čemu smo mi dobri. Nije smisao u tome da zamolimo nekoga tko zna fotografirati da nam pripremi sadržaj za Instagram. Sadržaj trebamo stvarati sami. „Možda zvuči kao klišej, ali ono što najbolje u ovom trenutku prolazi na ovoj društvenoj mreži je iskrenost.“

LinkedIn

društvene mreže u poslovne svrhe

Kada ste na LinkedInu, u potpuno ste drugačijem mindsetu nego na Instagramu. LinkedIn je važan za dublje i duže forme sadržaja vezanog za posao. Važno je stvarati sadržaj za taj poslovni mindest koji imamo kada koristimo ovu društvenu mrežu. „Instagram za mnoge predstavlja eskapizam. Gledaju zgodne ljude ili traže dobru zabavu, što nije slučaj i na LinkedInu”, objašnjava Gary.

Važno je razumjeti kako određena mreža funkcionira, koji je profil njezinih korisnika i što ih zanima, a ne stvarati identičan sadržaj te ga postavljati na sve profile koje posjedujemo. Na LikedInu pišite o onome što znate, što je core vašeg posla te u čemu ste stručni i kompetentni za dijeljenje savjeta.

Twitter

„Zanimljiva je činjenica da se možete uključiti u bilo koji razgovor na svijetu koji se vodi putem Twittera”, govori Gary te dodaje: „Ako pratite neku javnu osobu na Twitteru, to je mjesto na kojem ćete u 99% slučajeva dobiti odgovor na postavljeno pitanje. To se ne događa toliko često na Instagramu, LinkedInu ili Facebooku.

Isto je i ako želite dobiti odgovor od mene. To je zato što je Twitter namijenjen za komunikaciju, a ne za distribuciju sadržaja”, naglašava. Kaže da su zbog temeljnog nerazumijevanja načina na koji ova mreža funkcionira mnogi prestali koristiti Twitter ili nisu postigli očekivane rezultate.

Gary je upravo putem aktivne komunikacije sa svojim kupcima na Twitteru uspio dići prihode svoje tvrtke koja se bavi vinima, a radi se o višemilijunskim iznosima.

Foto: Screenshot/Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više