Gdje ručati ili večerati kad ste na poslovnom putu u Istri i Rijeci

Bilo da se poslovno ili pak privatno nalazite u Istri ili na Kvarneru, osim prirodnih ljepota koje nude, trebate svakako kušati i njihove specijalitete i bogatu gastro ponudu.

Restorani u Rijeci i Istri po preporuci naših članica

Kako bismo našim čitateljima preporučili samo najbolje, za pomoć smo pitali naše članice iz Istre i Rijeke koje su nam odmah poslale svoje prijedloge.

Restorani u Primorsko-goranskoj županiji

Nalazite li se u Rijeci, poduzetnica Azra Ćatić na prvom mjestu ističe Ugor, ali i konobu Maretinu u kojoj je ambijent možda nešto manje poslovan, no prije svega riječ je o ukusnoj hrani.

Također, preporučuje i restoran Na Sušaku, u kojem je sve asocira na homemade. „Meso se, iz pouzdanih izvora, svako jutro kupuje svježe, što se i osjeti prilikom konzumacije. Štrudla od jabuke je kao da je radila moja nona“, rekla nam je.

Restorani u Rijeci i Istri

Modna dizajnerica Andrea Anić Dokmanović  ističe kako Rijeka u posljednje vrijeme ima odličnu ponudu restorana i mjesta za ručanje i druženje.  „Jedno odlično mjesto koje ima marende i domaću kuhinju, ugodnu atmosferu i prekrasan interijer je restoran Mezanin. Volim tamo otići na ručak, pogotovo kada sam u žurbi jer su jela brzo spremna, a nekada nas iznenade i svirkom uživo. Zbog posla najviše i jedem u takvim restoranima – svježe skuhano i domaće, od variva pa do raznih jela“, rekla nam je te istaknula kako postoji još jedan takav maleni restoran Coco, u centru grada.

Na večeru s mužem ili prijateljicama odlazi u restoran La Rose u kojem sve izgleda kao da ste u Parizu, a jela su im fantastična, a dodala je kako i u Kokolu imaju zanimljiva i fina jela.

Još jedna Riječanka Marija Mažar dodaje restorane Placa 51, Tapas bar, Molo Longo i Boonker, dok su Istrijanki Stefaniji Skender u Rijeci omiljeni restorani Spagho, Tarsa i Nebuloza.

Restorani u Rijeci i Istri

U Opatiji Azra ističe Yacht club koji je odličan ukoliko želite ostaviti dojam na nekog poslovnog partnera u smislu luksuza, budući da je riječ o nešto skupljem restoranu, a Stefania Plavi podrum, Laurus, Bevandu i Continental te restoran Tramerka u Volosku, i Kukuriku u Kastvu.

U Mošćeničkoj dragi je restoran Johnson, koji se također nalazi na Stefanijinoj listi omiljenih restorana.

Restorani u unutrašnjosti Istre

U jednom malom mjestu Boljun u središnjoj Istri postoji Boljunska konoba koju nam je preporučila Andrea Anić Dokmanović, a koja nudi odlična istarska tradicionalna jela. Pritom Andrea preporučuje da kušate palačinke sa skutom i medom.

U unutrašnjosti Istre valja spomenuti i Vela Vrata u mjestu Beram nedaleko od Pazina te Drugi peron u Cerovlju kod Pazina kojeg je nedavno otkrila Selma Smajić. „Restoran je odlično pozicioniran zbog blizine Rijeke i gradova Istre. Uređenjem asocira na peron, a i smješten je pored pruge. Fiorentina je “top”, meso  vrhunske kvalitete, tartufi, vrganji u ovom periodu, pjenica od griza je preukusna (kušajte obavezno)“, rekla je Selma koja ima samo riječi hvale i za vlasnicu. Također, savjetuje i da kušate gin.

Restorani u Rijeci i Istri

U Motovunu Selma ističe i konobu Mondo, koja će oduševiti sve tartufoljupce.

Vesna Skala preporučuje Beccaciu u naselju Valbandon kod Fažane koja nudi istarske specijalitete (fuže, njoke, pršut, gljive, šaparuge i istarske kobasice te ombolo s kupusom, istarsku maneštru i sl.), zatim Vodnjanku u Vodnjanu također s istarskim specijalitetima  te konobu Mekiši u Mekišima kod Vižinade. Kako imaju vlastitu farmu, poslužuju svoju hranu. A Azra Ćatić dodaje i Konobu Danijelu u mjestu Veleniki.

Selma spominje i restoran Stari podrum u Momjanu gdje je atmosfera odlična, a hrana stalno na visokom nivou, gdje vlasnici čine sve da se osjećate ugodno.

Restorani u većim gradovima Istre

U Puli Stefanijin izbor je Shanti (raw food), u Poreču Fora le Porte, a u Savudriji restoran Nono. Selma nastavlja kako je odlična konoba u Umagu – Buščina, gdje vlasnica održava visok novi već godinama. U Novigradu je to konoba Čok, kod koje će vas impresionirati morski specijaliteti, dok Petra Fabris u Rovinju ističe konobu Barba Danilo.

Restorani u Rijeci i Istri

Biste li vi dodali koji restoran našem izboru?

Foto: Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

projekt jednako razvoj

PJR obilježio 10. godišnjicu poslovanja!

Projekt jednako razvoj, hrvatska konzultantska tvrtka specijalizirana za projekte Europske unije, obilježila je 10. godišnjicu poslovanja. Koliko je PJR uspješan, govore...