Gdje ručati ili večerati kad ste na poslovnom putu u Istri i Rijeci

Bilo da se poslovno ili pak privatno nalazite u Istri ili na Kvarneru, osim prirodnih ljepota koje nude, trebate svakako kušati i njihove specijalitete i bogatu gastro ponudu.

Restorani u Rijeci i Istri po preporuci naših članica

Kako bismo našim čitateljima preporučili samo najbolje, za pomoć smo pitali naše članice iz Istre i Rijeke koje su nam odmah poslale svoje prijedloge.

Restorani u Primorsko-goranskoj županiji

Nalazite li se u Rijeci, poduzetnica Azra Ćatić na prvom mjestu ističe Ugor, ali i konobu Maretinu u kojoj je ambijent možda nešto manje poslovan, no prije svega riječ je o ukusnoj hrani.

Također, preporučuje i restoran Na Sušaku, u kojem je sve asocira na homemade. „Meso se, iz pouzdanih izvora, svako jutro kupuje svježe, što se i osjeti prilikom konzumacije. Štrudla od jabuke je kao da je radila moja nona“, rekla nam je.

Restorani u Rijeci i Istri

Modna dizajnerica Andrea Anić Dokmanović  ističe kako Rijeka u posljednje vrijeme ima odličnu ponudu restorana i mjesta za ručanje i druženje.  „Jedno odlično mjesto koje ima marende i domaću kuhinju, ugodnu atmosferu i prekrasan interijer je restoran Mezanin. Volim tamo otići na ručak, pogotovo kada sam u žurbi jer su jela brzo spremna, a nekada nas iznenade i svirkom uživo. Zbog posla najviše i jedem u takvim restoranima – svježe skuhano i domaće, od variva pa do raznih jela“, rekla nam je te istaknula kako postoji još jedan takav maleni restoran Coco, u centru grada.

Na večeru s mužem ili prijateljicama odlazi u restoran La Rose u kojem sve izgleda kao da ste u Parizu, a jela su im fantastična, a dodala je kako i u Kokolu imaju zanimljiva i fina jela.

Još jedna Riječanka Marija Mažar dodaje restorane Placa 51, Tapas bar, Molo Longo i Boonker, dok su Istrijanki Stefaniji Skender u Rijeci omiljeni restorani Spagho, Tarsa i Nebuloza.

Restorani u Rijeci i Istri

U Opatiji Azra ističe Yacht club koji je odličan ukoliko želite ostaviti dojam na nekog poslovnog partnera u smislu luksuza, budući da je riječ o nešto skupljem restoranu, a Stefania Plavi podrum, Laurus, Bevandu i Continental te restoran Tramerka u Volosku, i Kukuriku u Kastvu.

U Mošćeničkoj dragi je restoran Johnson, koji se također nalazi na Stefanijinoj listi omiljenih restorana.

Restorani u unutrašnjosti Istre

U jednom malom mjestu Boljun u središnjoj Istri postoji Boljunska konoba koju nam je preporučila Andrea Anić Dokmanović, a koja nudi odlična istarska tradicionalna jela. Pritom Andrea preporučuje da kušate palačinke sa skutom i medom.

U unutrašnjosti Istre valja spomenuti i Vela Vrata u mjestu Beram nedaleko od Pazina te Drugi peron u Cerovlju kod Pazina kojeg je nedavno otkrila Selma Smajić. „Restoran je odlično pozicioniran zbog blizine Rijeke i gradova Istre. Uređenjem asocira na peron, a i smješten je pored pruge. Fiorentina je “top”, meso  vrhunske kvalitete, tartufi, vrganji u ovom periodu, pjenica od griza je preukusna (kušajte obavezno)“, rekla je Selma koja ima samo riječi hvale i za vlasnicu. Također, savjetuje i da kušate gin.

Restorani u Rijeci i Istri

U Motovunu Selma ističe i konobu Mondo, koja će oduševiti sve tartufoljupce.

Vesna Skala preporučuje Beccaciu u naselju Valbandon kod Fažane koja nudi istarske specijalitete (fuže, njoke, pršut, gljive, šaparuge i istarske kobasice te ombolo s kupusom, istarsku maneštru i sl.), zatim Vodnjanku u Vodnjanu također s istarskim specijalitetima  te konobu Mekiši u Mekišima kod Vižinade. Kako imaju vlastitu farmu, poslužuju svoju hranu. A Azra Ćatić dodaje i Konobu Danijelu u mjestu Veleniki.

Selma spominje i restoran Stari podrum u Momjanu gdje je atmosfera odlična, a hrana stalno na visokom nivou, gdje vlasnici čine sve da se osjećate ugodno.

Restorani u većim gradovima Istre

U Puli Stefanijin izbor je Shanti (raw food), u Poreču Fora le Porte, a u Savudriji restoran Nono. Selma nastavlja kako je odlična konoba u Umagu – Buščina, gdje vlasnica održava visok novi već godinama. U Novigradu je to konoba Čok, kod koje će vas impresionirati morski specijaliteti, dok Petra Fabris u Rovinju ističe konobu Barba Danilo.

Restorani u Rijeci i Istri

Biste li vi dodali koji restoran našem izboru?

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...