Glumica Robin Wright želi biti jednako plaćena kao i njen kolega Kevin Spacey

Žene su u mnogim industrijama manje plaćene od muškaraca za obavljanje istog posla pa tako nisu pošteđene ni glumice u Hollywoodu zbog čega sve češće javno istupaju.

Najnoviji primjer je glumica Robin Wright koja je javno progovorila o ovom problemu jer smatra da zaslužuje biti plaćena jednako kao i njen kolega Kevin Spacey.

„Želim biti plaćena kao Kevin“

Robin i Kevin glume bračne supružnike Claire i Francisa u hit seriji Kuća od karata. Riječ je o političkoj dramskoj seriji koja je napravljena po istoimenoj BBC-ovoj mini seriji, a govori o političkim spletkama i i korupciji u modernom Washingtonu.

Robin se na ovaj potez odlučila jer je svjesna koliko vrijedi njen lik iz serije. Naime, prema statistici njen je lik među gledateljima popularniji od Kevinovog. Postoji vrlo malo filmova i TV emisija gdje su patrijarhat i matrijarhat jednaki, kao što su to u Kući od karata, smatra Robin. Za Huffington Post izjavila je kako žene prosječno zarađuju 82% od onoga što muškarci zarađuju, zbog čega se poslodavci trebaju sramiti i osjećati krivima.

„Želim biti plaćena kao i Kevin. Ili ću biti plaćena kao on ili ću javno iznijeti svoje neslaganje oko plaće“, istaknula je Robin.

Razlika u plaćama u Hollywoodu

Manje plaće glumica u odnosu na njihove muške kolege već neko vrijeme su vruća tema u Hollywoodu. Glumica Patricia Arguette je tako na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara iskoristila priliku i pred milijardama gledatelja govorila o problemu nejednakosti između muškaraca i žena.

O ovome problemu je pisala i Jennifer Lawrence u eseju u kojem je iznijela žaljenje zbog toga što se žene ne plaća jednako kao i muškarce. Jennifer je tako potaknula i glumice Kerry Washington te Carey Mulligan da javno govore o ovom problemu.

Postavlja se pitanje nije li malo apsurdno da se na plaću žale žene koje zarađuju milijune. Međutim, ovim glumicama nije važan novac, već je tu riječ o poštovanju i pravednosti. I za to bi se trebale sve žene boriti.

Foto: Screenshot The Rockfeller Foundation

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...