Angelina Jolie održala potresan govor o seksualnom nasilju nad ženama

Aktivistica za ljudska prava i poznata glumica Angelina Jolie bila je jedna od govornica na UN-ovoj konferenciji Peacekeeping Defense Ministerial u Vancouveru gdje je iznijela potresan govor o seksualnim zločinima nad ženama.

Seksualno uznemiravanje je aktualna tema ovih dana, posebice u Hollywoodu, gdje se polako otkriva sve više slučajeva spolnog uznemiravanja. Ovo je zasigurno tema koja je uzdrmala čitav svijet, a o njoj je progovorila i lijepa glumica, prenosi Harper’s Bazaar.

Tema koja potresa cijeli svijet

Iako u svojem govoru nije direktno izgovorila ime Harveya Weinsteina koji je optužen za brojne slučajeve napastovanja žena u Hollywoodu, ranije je priznala novinarima New York Timesa da je imala loših iskustava s poznatim producentom.

Glumica je istaknula i kako su seksualni zločini nad ženama poput silovanja i seksualnog ropstva trenutno veliki problem u čak 19 zemalja svijeta, te jedan od promišljenih oružja rata.

Spomenula je i slučaj izbjeglica u Rohingyja u Bangladešu koji su ili bili žrtve seksualnih zločina, ili su njima svjedočili. Aktivistica za ljudska prava je uvjerena da se seksualni zločini mogu kazniti i spriječiti čak i u nepredvidljivim ratnim situacijama.

“Seksualni zločini su posvuda u svijetu – u industriji u kojoj ja radim, u poslovnom svijetu, na sveučilištima, u politici i vojci. Često su takvi zločini nad ženama predmet ismijavanja, ili ih se naziva manjim prijestupima osoba koji si ne mogu pomoći jer su bolesni. No treba znati da muškarac koji zlostavlja žene nije samo opsjednut seksom, već je nasilnik”, poručila je Angelina.

Cijeli govor Angeline Jolie pogledajte na linku:

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više